Драгана Домузин, нова-стара кошаркашица Орлова, за “Глас Српске”: Да вратимо титулу у Бањалуку

Милан Зубовић
Драгана Домузин, нова-стара кошаркашица Орлова, за “Глас Српске”: Да вратимо титулу у Бањалуку

БАЊАЛУКА - Након двије године Драгана Домузин поново је у старом јату. Кошаркашица из Бањалуке појачала је Орлове за завршницу првенства БиХ у којем има исту жељу као и када је први пут наступала за клуб, а то је да освоји шампионски пехар.

-  Вјерујем да ће бити успјешно као и у првом наврату те да ћемо вратити шампионски пехар у Бањалуку - истакла је Домузинова у разговору за “Глас Српске”.

Послије блиставе сезоне у Бањалуци, 2019. године отишла је у шпанску Екстрамадуру, а потом играла у Њемачкој, док је ову започела у Чешкој, гдје је била члан Слованке.

- С обзиром на то да је мој тим завршио такмичење у Чешкој, слободан ми је остатак сезоне па сам се одлучила на повратак у свој тим у којем је све започело. Сада сам ту да помогнем колико могу мада сам имала понуда осталих тимова, али је пресудио повратак кући - истакла је Домузинова.

Она би могла да се нађе у тиму већ у суботњем окршају са Плеј офом који је прошле сезоне славио у борби за трофеј. Признала је да не познаје довољно остале екипе у Лиги БиХ.

- Нисам толико у току у вези са екипама из првенства БиХ јер сам више пратила WABA лигу. У овом тренутку тешко је рећи ко ће нам бити најтежи ривал у борби за трофеј јер ће се и остали клубови појачати па тек након тога можемо причати о томе. Ипак, гледамо само себе и жеља ми је да се што прије уклопим - додала је Домузинова.

Сезону у Слованки оцијенила је као веома успјешну јер је клуб направио неке од најбољих резултата у својој историји. На почетку сезоне тренер јој је био доскорашњи селектор репрезентације БиХ Горан Лојо.

- Стигле смо до осмог мјеста у првенству, али нисмо имале среће јер нас је чекао УСК Праг за којег су ми причали да неких 14 година није изгубио утакмицу у првенству и редовно се бори за титулу Евролиге. Осмо мјесто је искорак за екипу, а биле смо треће у Купу, што је најбољи резултат клуба икада у том такмичењу. Било је то велико искуство за мене. Имала сам много простора за напредак и вјерујем да сам то искористила. Лига је доста квалитетна, са три клуба која одскачу од других, а то су УСК, Забини Брно и КП Брно. Игра се доста грубо и јако, али и то је дио неког искуства - нагласила је Домузинова.

Парови

У 20. колу састају се, субота: Челик - Феникс (17.30), Плеј оф - Орлови (18), Козара - Млади Крајишник (19.30). Недјеља: Бановићи - Леотар 03 (18). Зрињски - Јединство (играно у петак). Слободни Лавови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана