Драган Милосављевић, кошаркаш Игокее, о поразу од Цибоне: Мањак фокуса однио побједу

Милан Зубовић
Драган Милосављевић, кошаркаш Игокее, о поразу од Цибоне: Мањак фокуса однио побједу

ЛАКТАШИ - Капитен Игокее Драган Милосављевић сматра да је умор усљед утакмице са Тофашом директно утицао на то да његова екипа изгуби од Цибоне у 12. колу АБА лиге.

Загребачки тим славио је резултатом 91:87, чиме је прекинуо низ домаћина од пет побједа који сада има скор 9-3, баш као Партизан и Цедевита Олимпија. Игокеа је важила за фаворита у овом сусрету и имала добру шансу да упише шести тријумф у низу, али се гости нису предавали ниједног тренутка иако имају много кадровских проблема. У самој завршници домаћин је имао седам поена предности и чинило се да иде ка новом слављу, али су играчи изгубили неколико лопти и остали без побједе.

- Утакмица у Турској оставила је трага на екипи што се тиче умора и то се једноставно видело у игри, где нисмо имали довољно концентрације и енергије у битним тренуцима када се ломио меч да га преломимо у нашу корист. Када се такве ствари десе, обично се окрене срећа, док је Цибона убацила неке тешке шутеве - рекао је Милосављевић за “Глас Српске”.

Свјестан је грешака које су направили када су већ имали побједу у рукама.

- Наше изгубљене лопте и њихов скок у нападу на крају меча пресудили су победника као и неки зицери које смо промашили. Морамо да заборавимо то и да се окренемо наредној утакмици јер не желимо да завршимо Лигу шампиона без победе. У следећу утакмицу морамо да уђемо са 120 одсто и дамо више од свог максимума јер је Дертона једна од бољих екипа у ЛШ, са одличим играчима и буџетом, тако да неће бити лако, али верујем да можемо, што смо показали доста пута ове године. Чак и онај пораз од ФМП-а није био лоша ствар и тај нас је шамар доста заболео, после чега смо почели да играмо доста боље, тако да и сада то очекујемо - истакао је Милосављевић.

У наредном колу идућег понедјељка угостиће Мегу, док ће у сриједу играти утакмицу шестог кола групе Х против Дертоне (18 часова).

Партизан је побиједио Будућност у дербију кола са 96:83, уз 21 поена Бруна Кабокла и 17 Пи Џеја Доужера, док је на другој страни Јоги Ферел убацио 17. Остали резултати: ФМП - Задар 77:92, Цедевита Олимпија - Крка 91:79, Борац - Морнар 79:71, Студентски центар - Црвена звезда (играно синоћ). Сплит - Мега (понедјељак, 18). Пласман: Партизан 9-3, Црвена звезда 10-1, Игокеа 9-3, Цедевита Олимпија 9-3, Будућност 8-4, Задар 6-6, Борац 6-6...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана