Драган Милосављевић, кошаркаш Игокее: Надамо се побједи за рођендан

Милан Зубовић
Драган Милосављевић, кошаркаш Игокее: Надамо се побједи за рођендан

ЛАКТАШИ - Кошаркаш Игокее Драган Милосављевић није био претјерано разочаран поразом од Галатасараја (71:82) у другој утакмици турнира којег је организовао његов клуб поводом обиљежавања 50. рођендана.

Он је свјестан да екипа није могла више да пружи у овом тренутку јер је била лишена помоћи чак четири повријеђена играча Едина Атића, Марка Јошила, Косте Кондића и Стефана Мудија.

- Играли смо са доста осцилација иако је било неких добрих момената. Дозволили смо им офанзивне скокове и уз неколико изгубљених лопти они су дошли до преокрета. Имамо пуно повређених играча и играли смо без плејмејкера па се не може очекивати да у овом тренутку дамо свој неки максимум. То је то, радимо сваког дана, исправљамо грешке и када дође главни период све ће да налегне. Само још да нам се врате повређени играчи - истакао је Милосављевић.

С обзиром на два пораза Игокеа ће у недјељу играти утакмицу за пето мјесто на турниру.

- Било би лепо да упишемо једну победу за рођендан, али опет није лако. Имамо пуно младих играча, нисмо још уиграни. Надам се победи у недељу - додао је Милосављевић чији је тим у првом колу доживио пораз од ЦСКА у групи А (71:82).

Он је у одсуству првих плејмејкера у неколико наврата организовао нападе своје екипе, а у томе су му помагали млади Огњен Станковић и Амсал Делалић те Марко Јеремић. Управо то је била највећа бољка у игри Игокее, а тренер Владимир Јовановић нада се скоријем опоравку својих играча. Најбољи код домаћина био је Зоран Николић с 19 поена, 12 је додао Никола Танасковић који је повриједио кољено у посљедњем минуту утакмице и с болном гримасом на лицу напустио утакмицу уз помоћ саиграча. Код гостију је Џона Радебо постигао 15, а по 14 Кори Волден и Садик Кабача.

Ветерани на сцени

Велику пажњу у суботу привући ће ревијални сусрет између ветерана Игокее и екипе Ветерани пријатељи. Одраније је познато да ће за Игокеу играти предсједник Републике Српске Милорад Додик док се очекује долазак много познатих имена из региона. Сусрет је на распореду од 17 часова у Бањалуци док ће од 18.30 сати на паркет изаћи кошаркаши Партизана и Турк Телекома. Утакмице за пласман резервисане су за недјељу. Прве двије биће игране у Лакташима. Планирано је да у 14.30 почне сусрет за пето мјесто, а од 17 меч за треће мјесто док је финале на распореду од 20 сати у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана