Драган Милосављевић, капитен Игокее: Спојила нас је ова побједа

Милан Зубовић
Драган Милосављевић, капитен Игокее: Спојила нас је ова побједа

БЕОГРАД - Ствари иду набоље и уложени труд на тренинзима враћа се на утакмицама, рекао је капитен Игокее Драган Милосављевић, који је са саиграчима извојевао велику побједу над својим бившим тимом Партизаном (91:89), у седмом колу АБА лиге.

Лишена услуга Марка Јошила, Немање Гордића и Џекија Кармајкла екипа из Републике Српске уписала је трећу гостујућу побједу над “црно-бијелима” у 13. мечу и прекинула пет везаних пораза од истог ривала па сада има скор 5-2 у регионалном такмичењу.

Колико су гости били надмоћни свједочи и податак да су средином трећег периода имали 22 поена предности, а једино вођство на сусрету Београђани су имали у четвртом минуту (6:4).

- Ово је велика победа за нас и наша најбоља утакмица. Тријумф нам много значи након несрећног пораза од ФМП-а, јер од почетка сезоне не играмо на 100 одсто наших могућности. Стално нам нешто мало недостаје да будемо они прави и мислим да нас је ова утакмица спојила. Тактички смо издржали до самог краја и добили велику екипу. Пред почетак сезоне знали смо да са свима можемо играти па треба да наставимо у овом ритму и ово је начин на који би требало да започињемо мечеве, а не да будемо млаки. Били смо расположени, са много енергије у одбрани, лопта је добро ишла на терену, имали смо ритам мада смо имали и невероватне проценте шута - рекао је Милосављевић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, нису се заносили високим вођством против евролигаша те су остали сконцентрисани до самог краја.

- Нисмо размишљали пуно у том тренутку, јер смо знали да играмо с најбољом екипом лиге против које морате бити свесни да лако може истопити ту предност. Зато смо били фокусирани и без страха смо се борили до краја. Стеф (Стефан Муди) је био сјајан на крају иако није добро играо током меча, јер је месец дана био одсутан и одрадио је само два тренинга пред Партизан. Било је сјајно након победе и његово присуство нам значи пуно - истакао је Милосављевић који је убацио 12 поена.

Најефикаснији у његовом тиму са по 17 поена били су Никола Танасковић и Марко Јеремић, док је Един Атић дао 14, а Зоран Николић десет. Мишљења је да су својим искуством сачували предност током посљедње четвртине када је Партизан био у налету и постигао 32 поена.

- Наше искуство је дошло до изражаја и нисмо губили главу. Били смо тим и када није ишло те веровали у победу. Била нам је потребна оваква утакмица да покажемо колико можемо. Ствари иду набоље и уложени труд се исплати - навео је Милосављевић.

Партизан је уписао други пораз у сезони, а на мечу је дебитовао бразилски центар Бруно Кабокло, који је на паркету провео три минута и 20 секунди у првом полувремену и забиљежио два поена. Предњачио је Зек Ледеј са 16, а пратио га је Урош Трифуновић с једним мање.

Искушење у Тортони

Серију утакмица против тешких ривала Игокеа наставља сутра када од 20.30 часова гостује код италијанске Дертоне у Тортони.

- Ради се о релативно новој екипи која финансијски добро стоји и има добре играче. Неће нам бити нимало лако, јер смо се физички и емотивно доста потрошили, а нови сусрет је у само три дана. Ипак, веома нам је битно да добијемо ову утакмицу јер желимо да направимо добар резултат у Лиги шампиона. Након два пораза победа би била прекретница - рекао је Милосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана