Драган Бајић почео с радом у Никшићу: Моје амбиције су увијек највеће

Дарко Драгичевић
Драган Бајић почео с радом у Никшићу: Моје амбиције су увијек највеће

НИКШИЋ - Тренер Драган Бајић враћа се на паркете АБА лиге. Бивши тренер Игокее, бугарског Черно Мора и селектор Сјеверне Македоније преузео је екипу Сутјеске из Никшића, која ће се наредне сезоне такмичити у домаћем шампионату и АБА 2 лиги.

Никшићани су били упорни у жељи да ангажују поменутог стручњака и ове сезоне је дошло до договора.

- Интересовање Сутјеске траје већ дуго и пред ову сезону смо се брзо договорили на обострано задовољство. Гледајући период који је иза мене, познато је да сам упоредо био тренер Игокее и селектор Македоније. Уз то имао сам и тешку операцију, једноставно дошло је до замора па ми је одмор био пријеко потребан. Због тога нисам журио с повратком на клупу. Било је заинтересованих клубова, али сматрам да је понуда Сутјеске дошла баш у право вријеме, кад сам се одморио и ужелио посла. Надам се да ћу ову своју енергију успјети пренијети и на тим и да ћемо функционисати на најбољи могући начин - истакао је Бајић након окупљања.

Одлични стручњак истиче да приликом склапања уговора није било говора о амбицијама.

- Жеља предсједника Саше Миличића је да се не дешавају ствари и однос према дресу који је био у појединим дијеловима прошлог периода. Потписао сам уговор на двије године, а циљ је да на крају сезоне сви будемо бољи од играча, преко резултата клуба, а и ми тренери. Мени амбиције нико није потребно да намеће, јер без обзира на то каквим тимом располажем, оне су увијек највеће. Сматрам да је колега Минић уз све проблеме са којима се сусрео опет извукао сезону најбоље што се могло - истакао је тренер.

Сутјеска ће у наредној сезони АБА 2 лиге имати веома тешку групу у којој се налазе Војводина, Босна и Работнички. Три тима која су се осјетно појачала за нову сезону и имају амбиције да нападну и сами врх.

- Оно о чему размишљам тренутно је само мој тим. Како да добро одрадимо припреме и створимо прави тим и атмосферу. Желим да будемо тврд орах свима кад почне такмичење уз уважавање свих ривала, али треба да мислимо само о нама. Можда сам формат АБА 2 лиге и није захвалан, јер ће неки клубови из региона одиграти само три домаће утакмице, што сматрам да је мало, поготово за неке кошаркашке средине гдје су се људи ужељели регионалне кошарке - додао је стручњак.

Сутјеска је задржала окосницу екипе. Уговоре са клубом продужили су Радосав Спасојевић, Андреј Вулевић, Милош Вујовић, Јован Војиновић, Ђорђе Оташевић и Вукота Павић. Нови играчи су Коби Вебстер који игра на позицији плејмејкера, а претходну сезону је провео у Радничком из Крагујевца, гдје је просјечно биљежио 13,2 поена и 2,6 асистенција. Играо је на Универзитету Западни Илиноис и Универзитету Небраска, а први клуб у Европи му је био холандски Ден Бош. Прије Вебстера Сутјеску су појачали Остин Лук и Милић Старовлах. 

- Моја одлука је била да гро играча из прошле сезоне оставим и да попуним ростер са три нова кошаркаша. Знајући да сам доста касно договорио сарадњу и да је било јако тешко наћи адекватна појачања , могу да кажем да сам више него задовољан избором ова три играча. Мислим да имам групу сјајних момака која ће надам се функционисати онако како ја замишљам - рекао је на крају одлични стручњак.

Тројка за вјечно памћење

Драган Бајић је током боравка на клупи Игокее остварио бројне и значајне побједе, а тешко је издвојити све битне.

- Тренерима је свака побједа једнако драга. Било их је доста, посебно памтим тријумфе над Партизаном, Црвеном звездом, екипама Будућности, Цедевита, као и бившим европским шампионима Цибоном и Сплитом. Можда је најдража побједа над Звездом у Лакташима 2013, када је тројку погодио Синиша Штембергер у посљедњој секунди. Тада смо осигурали прво мјесто у лигашком дијелу и обезбиједили Евролигу, али нажалост тај наш сан је неко прекинуо и направио највећу неправду - додао је нови тренер Никшићана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана