Дончићеви Маверикси нису успјели: Рекордна титула Бостона

Телеграф
Foto: Taнјуг/АП

Кошаркаши Бостон Селтикса су поново на врху НБА лиге! У финалној серији, побиједили су Далас Мавериксе 106:88 у одлучујућој петој утакмици, чиме су освојили своју 18. шампионску титулу. Овим тријумфом, Бостон је постао најтрофејнији клуб у историји НБА, надмашивши Лос Анђелес Лејкерсе који имају 17 титула.

Селтикси су доминирали од самог почетка утакмице. Већ након прве четвртине су имали предност од десет поена, а на полувремену су водили са 21 поеном разлике. Кључни играч Бостона, Џејсон Тејтум, бриљирао је са 31 поеном, осам скокова и 11 асистенција. Његови кључни шутеви у четвртој четвртини одбили су покушаје Даласа да се врати у меч.

Џејлен Браун је додао 21 поен за Бостон, док је Далас предводио Лука Дончић са 28 поена и 12 скокова. Међутим, ни Дончић није успио да одржи корак са расположеним Селтиксима, док је Кајри Ирвинг убацио само 15 поена, што није било довољно да би Маверикси остали у трци за титулом.

A person lifting a child in the airDescription automatically generated

Ова титула је прва за Бостон од 2008. године, што додатно појачава значај овог успјеха за екипу и њихове навијаче. Ако успију да задрже тренутну екипу, Селтикси ће и сљедеће сезоне бити међу главним фаворитима за освајање НБА титуле.

Бостон је још једном доказао своју величину и снагу, враћајући се на трон на спектакуларан начин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана