Дончић одиграо меч за историју, погодио кош из "немогуће" позиције

ГС
Дончић одиграо меч за историју, погодио кош из "немогуће" позиције

ДАЛАС - Како ствари стоје, МВП НБА лиге на крају ће тражити између Николе Јокића и Луке Дончића који играју феноменалне сезоне.

Словенац je бриљирао у дресу свог Даласа који је остварио побједу против Хјустона, а коначан резултат на овој утакмици био је 125:107. Прво име сусрета био је наравно сјајни Лука Дончић који је

забиљежио чак 47 поена на овој утакмици, а додао је 12 скокова, те седам асистенција. Оборио је рекорд по броју датих тројки када је ријеч о франшизи и скинуо је Џорџа Меклауда са првог мјеста.

Осим тога сјајни Дончић изједначио је свој лични учинак када је ријеч о броју тројки на једном мечу, те их је поново убацио девет. Имао је и неке невјероватне потезе који су одушевили све, пише портал sportsport.ba.

Утакмицу је Дончић заврпио са путем 9/16 за три поена, а када је ријеч о укупном шуту Словенца он је синоћ био 18/30.

-Опет је показао зашто је један од најбољих кошаркаша на свијету. Читао је игру, играо одбрану, убацивао кошеве. У овој утакмици играо је на високом нивоу - рекао је Џејсон Кид о партији коју је пружио Дончић.

Посебно се издваја оно што је убацио у акцији која се десила у трећој четвртини. Чинило се да се налази у безизлазној ситуацији, а убацио је тројку.

Налазио се Дончић на шуту за три поена, а чувао га је Џабари Смит Јуниор који је у овој утакмици био најбољи играч Рокетса.

Вријеме је истицало и Дончић није могао да уради ништа осим да шутира и да се нада да ће погодити. Направио је то на невјероватан начин и погодио је, те је измамио велике аплаузе.

-Шта? Шта? Ово је лудо - урлао је коментатор након што је Дончић погодио тројку.

Дончић се понашао као да је то најлакша ствар на свијету и као да је то урадио већ милион пута.

-Нисам изненађен, као мали сам конобарисао, тако да сам навикнут на такве ствари - насмијејао се Дончић послије меча којим је само повећао своје шансе за МВП награду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана