Игокеа окупила великане за јубилеј, могућ долазак Јокића

Дарко Д.
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА – Кошаркашки клуб Игокеа организује сјајан турнир поводом свог 50. рођендана. Пола вијека постојања обиљежиће сјајним мечевима, а у Бањалуку и Лакташе долазе веома квалитетне екипе.

Тако ће у једној групи играти ЦСКА, Игокеа и Галатасарај, док су у другој групи Партизан, Хапоел, Турк Телеком .

Мечеви ће се играти на отвореном терену Тениског центра и у дворани у Лакташима. Турнир ће отворити Игокеа и ЦСКА 6.септембра а трајаће до 10. септембра када је у 20 часова на програму финале.

Кошаркашки клуб Игокеа основан је 23.јула 1973. године као Поткозарје а свој узлет је доживјела деведесетих година прошлог вијека. Игокеа је била и побједник лигашког дијела АБА лиге и учесник је ФИБА Лиге шампиона.

- Окупили смо великане кошарке. Долазе нам врхунске екипе и дио мечева ће се играти на отвореном терену тениског комплекса гдје се играо турнир Српска опен. Наручили смо паркет који ће да буде постављен на терен и екипе су се баш интересоване за те услове. Што се тиче доласка ЦСКА разговарали смо са Фибом и Дејаном Бодирогом и неће бити проблема са њиховим наступом. Биће направљен терен за баскет на платоу код тениског центра гдје ће малишани бити у прилици да се друже са највећим звијездама које долазе из поменутих тимова. ТВ Арена спорт ће да преноси мечеве а најављен је долазак екипа из Русије и Израела. Дневна карта ће да буде 20 КМ, а за све мечеве је 100 КМ а продаја почиње 1. септембра - истакао је Игор Додик, генерални менаџер Игокее.

У Кошаркашком клубу Игокеа желе да окупе великане на једном мјесту тако да је било преговора око доласка Андреја Кириленка који није био у могућности да дође, док су преговори са Хидајетом Туркоглуом. Такође Игокеа је у преговорима и са Николом Јокићем који одмара у Србији.

-У контакту смо са Јокићем он је још ту тако да ћемо видјети да ли ће доћи. Што се тиче утакмице ветерана Игокее у суботу 9. септембра вјерујем да ће Милорад Додик играти за екипу - истакао је Игор Додик.

Комплетна оргaнизација турнира коштаће пола милиона марака, а у Игокеи очекују и другу траншу од Црвене звезде за трансфер Далибора Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана