Додик: Кошаркашка репрезентација прославиће Српску и Србију

Срна
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је српска кошаркашка репрезентација моћна и снажна екипа која ће на Олимпијским играма прославити Републику Српску, Србију, српски народ и све људе који воле кошарку.

Додик, који је синоћ посјетио камп репрезентације у Старој Пазови, рекао је да му је посебно задовољство што их је посјетио и поручио да им жели све најбоље на Олимпијским играма.

-Желим вам све најбоље у животу. Одлучио сам да као предсједник Републике некима од вас дам одређена признања Републике Српске. Биће прилике, надам се, након Олимпијаде да се поново видимо и поново дружимо - рекао је Додик.

Он је захвалио руководству Кошаркашког савеза Србије, селектору Светиславу Пешићу и предсједнику Савеза Предрагу Даниловићу, објављено је на “Инстаграм” профилу предсједника.

-То ме чини испуњеним, ја сам човјек спорта и кошарке, драго ми је да сам овдје - рекао је Додик, који је одликовао синоћ орденима кошаркашке репрезентативце Србије Николу Јокића и Богдана Богдановића, те Кошаркашки савез Србије, селектора Светислава Пешића и предсједника Кошаркашког савеза Предрага Даниловића.

Они су одликовани за врхунска достигнућа у области кошаркашког спорта која доприносе општем напретку, афирмацији и промоцији кошарке у Србији и Републици Српској.

Никола Јокић, кошаркаш Денвер нагетса, први Србин проглашен за најкориснијег играча НБА лиге, троструки освајач награде за најбољег кошаркаша најјаче кошаркашке лиге на свијету, одликован је Орденом заставе Републике Српске са златним вијенцем.

Истим орденом Додик је одликовао Богдана Богдановића, кошаркаша Атланта хокса, који од 2017. године наступа у кошаркашкој НБА лиги, троструки је освајач награде за најбољег кошаркаша у Србији и капитен Кошаркашке репрезентације Србије.

Орденом Његоша првог реда одликовани су Кошаркашки савез Србије, кошаркаш, тренер и селектор Кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић и кошаркаш и предсједник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

Предсједник Репубике Српске уручио је јуче у спортском центру у Старој Пазови указе о одликовањима Јокићу, Богдановићу, Пешићу и Даниловићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана