Додик: Финале - сан и дар читавој српској нацији која воли кошарку

ГС
Додик: Финале - сан и дар читавој српској нацији која воли кошарку

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је бити у финалу Свјетског првенства у кошарци и сан и дар читавој српској нацији, која воли кошарку.

Додик је оцијенио да ће све стати када почне утакмица финала Свјетског првенства у кошарци и пожелио побједу српских кошаркаша над њемачким, која би, каже, за њега имала симболичан значај

- Желим побједу! Мени је побједа важна и то што се ради о Нијемцима. То за мене има симболичан значај, било би ми подарено баш и у сваком смислу - и као спортисти и као политичару - изјавио је Додик.

Он је напоменуо да, и ако не буде тако, треба истаћи да је финале велики успјех и да труд српских кошаркаша заслужује поштовање.

Предсједник Српске подсјетио је да су на глобалном нивоу данас два српска финала и да, осим кошаркаша, игра и најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који ће у финалу Ју-Ес опена одмјерити снаге са Данилом Медведовом.

- Шта рећи о Ђоковићу, а да није речено? Ријеч је о феномену, најбољем играчу свих времена, човјеку који не одустаје, који се никада не предаје. Губио је по 2:0 на грен-слемовима и враћао се, те побјеђивао 3:2. То је нешто што могу само они који су упорни, који не одустају и који желе побједу - рекао је Додик.

Додик је Ђоковићу пожелио сав успјех, истичући да вјерује да већ сада може да му честита.

- У сред САД финале Ју-Ес опена играју Рус и Србин - подсјетио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана