Ђорђевић емотиван послије пораза од Србије: Многе момке сам ја и позвао

Агенције
Ђорђевић емотиван послије пораза од Србије: Многе момке сам ја и позвао

Кина и Саша Ђорђевић неће по доброме памтити почетак Мундобаскета, пошто су поражени у првом мечу од Србије са 105:63.

"Орлови" су били доста надмоћнији од ривала, што су демонстрирали и на самом терену.

Послије самог меча, Саша Ђорђевић, селектор Кине, је рекао и да је ово била одлична утакмица, али, само за Србију.

"Ово је била очигледно одлична утакмица за Србију, сви они су спремни и на сјајном нивоу. У свакој четвртини су водили по 10 разлике, моји момци су се борили, али када не иде, имамо обичај да не одреагујемо. Србија је ишла на притисак, имају толико добрих играча и плејмејкера. Ово је била лака утакмица за нас. За нас СП почиње сада, на крају смо имали серију 18:0 од Србије, честитамо им на победи", рекао је Ђорђевић.

Такође, он је рекао и да екипа мора да научи да буде добар тим.

"Да вас питам? Када сам био селектор Србије, четири пута смо играли против САД, три пута изгубили, а четврти добили, морате да научите да будете добар тим. Мој тим то ради, ради напорно и тешко, квалитет је на другој страни, само треба да радимо и да будемо бољи", додао је Ђорђевић.

Доста лошу утакмицу је имао и НБА играч Кине, Кајл Андерсон, који је имао доста лош шут.

"Знате ме. Ја не волим да причам лично, он је био ту у унутрашњој игри. Имао је неке добре ствари дефанзивно, покушавао да погађа са дистанце, али то је само једна утакмица. Први пут то ради на СП. Свему треба времена. Ми смо смирени, устанимо, подигинимо се и наставимо", рекао је Ђорђевић.

Открио је и да је утакмица била доста тешка за њега.

"Хвала на лепим жељама. Била је емоцијална утакмица за мене. Многи момци тамо су изабрани од мене, поносан сам, верујем да сам им дао мало знања и личности. Желим им све најбоље, било је за мене емоцинално, волим их, говорим им да ме воле као што их ја волим", додао је Ђорђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана