Ђорђе Тополовић за „Глас“: Позив Шћекића нисам могао да одбијем

Милан Зубовић
Ђорђе Тополовић за „Глас“: Позив Шћекића нисам могао да одбијем

БАЊАЛУКА - Нову енергију у рекету Борца донијеће Ђорђе Тополовић који је појачао редове бањалучког тима.

Момак који има 23 године игра на позицији центра и представља посљедњи дио мозаика екипе коју склапа тренер Марко Шћекић пред изазове наредне сезоне.

Управо је Шћекић био главна повезница у реализацији трансфера играча из Нове Тополе који се кошарком почео бавити у Топ баксету из родног мјеста, да би са 14 година прешао у бањалучки Борац, а 2019. постао члан Игокее.

Потом је играо за Спарс, Осијек, Цедевиту јуниор и Шибенку. Наступао је за кадетску и јуниорску репрезентацију БиХ.

 - Са Марком се познајем јако дуго и са њим сам индивидуално радио као клинац и научио много ствари јер играмо исту позицију. Борац је требао играча на „петици“, јавили су ми се и брзо смо се договорили па сам већ почео да тренирам са остатком екипе - изјавио је Тополовић за „Глас Српске“.

Адаптација на нови клуб неће му тешко пасти јер познаје тренера као и већину нових саиграча.

- Немам неке посебне личне амбиције, већ само да будем бољи него прошле сезоне, да се добро уклопим и да екипа оствари што више побједа. Момци су спремни за рад и трку, што ми се много свиђа на самом мом доласку, док је атмосфера веома позитивна. Надам се да ћу што прије ухватити ритам са њима - рекао је Тополовић.

Такмичење у АБА 2 лиги је реформисано па ће 16 тимова бити подијељено у четири групе, што доноси нову драж играња јер више неће бити турнира који су били слабо посјећени.

- Мени ће ово бити четврта сезона у АБА 2 лиги и мислим да ће нови формат бити бољи. Проблем турнира био је тај што одиграш три или четири утакмице у једној седмици па онда играш утакмицу домаћег првенства, након чега си физички и емотивно разбијен и не можеш се опоравити. Овај нови систем не би требало да буде лош јер неће бити толико замора, има времена за опоравак и припрему између мечева, док ћемо играти и на домаћем терену што ће бити вјетар у леђа за све нас јер публика обично буде шести играч - истакао је Тополовић.

Игром судбине противник у групи биће му бивши клуб Шибенка за коју је прошле сезоне у АБА 2 лиги због повреде одиграо само пет утакмица током којих је просјечно биљежио 9,4 поена, 6,2 скока и једну асистенцију за 22 минута на паркету.

- Ето, погодило се тако. Шибенка је мој прошлосезонски клуб у којем нисам играо пола године, а пред ову сезону уложили су велики новац у екипу која је скоро сасвим нова. Остала су само два-три играча из прошле сезоне, ангажован је нови тренер и они морају да остваре добар резултат, како у АБА 2, тако и у хрватском првенству. Шибеник није нимало лагана средина када је у питању кошарка - навео је Тополовић.

Илирија и Златибор

Преостала два противника у групи су им Илирија и Златибор.

- Прву утакмицу идуће сезоне играћемо против Илирије коју сам гледао прошле године на квалификационом турниру за АБА 2 лигу против Босне када су изгубили, али су оставили добар утисак. Тада су имали веома брзу екипу коју предводи плејмејкер Аднан Арсланагић и морамо бити веома опрезни против њих. Златибор је годинама у врху АБА 2 лиге, био је шампион и увијек има сјајну екипу коју предводи одлични тренер Страјин Недовић. Играју неким модерним стилом кошарке у којем сви све раде. Ипак, вјерујем  у Борац и нашу екипу да ћемо остварити добре резултате - поручио је Тополовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана