Ђорђе Милошевић се вратио на паркет у дресу Борца: Очекујем још боље партије

Г.С.
Ђорђе Милошевић се вратио на паркет у дресу Борца: Очекујем још боље партије

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Борац добио је велико појачање. У Бањалуку је дошао Ђорђе Милошевић, који је љубитељима кошарке у граду на Врбасу познат по наступима у Игокеи.

Искусни кошаркаш ће свакако моћи да помогне младом тиму у наредним мечевима на балону АБА 2 лиге, гдје ће Борац тражити  шансу да избори пласман на завршни турнир. Милошевић се враћа на паркет након операције предњих укрштених лигамената. Већ је одиграо два меча за бањалучки тим.

- Лако смо се договорили за сарадњу. Мени је након опоравка требао клуб у којем бих могао да дижем  форму, а Борцу је требао нешто искуснији кошаркаш да буде уз ове младе момке. За мене је најбитније да сам се опоравио. Није било страха приликом повратка на паркет, али искрено мало се изгубио осећај. Већ у овом другом мечу против Слободе било је пуно боље. Напорно радим да бих дигао форму и помогао клубу, јер сам искрено тренутно на неких 30 одсто својих могућности - рекао је Милошевић, који је управо био завршио тренинг у теретани.

Милошевић је протеклих сезона наступао у Француској, али је након повреде одлучио да се опоравља код куће.

- Заиста ми је пуно помогло што нисам остао у Француској. Код куће је ипак све другачије. Имао сам велику подршку и успешно прошао овај тежак период. Сада је све у реду, тренирам све јаче и надам се да ћу брзо ухватити форму - додао је Милошевић.

Нови кошаркаш истиче да је Борац веома талентована екипа. Бањалучани су први циљ остварили - пласман у Лигу  за шампиона БиХ, а сада ће покушати и други.

- Екипа је веома млада па су имали доста осцилација. Ипак сада је то све пуно боље, комплетни су и играју веома добро. Тренер Зоран Кашћелан ради заиста добар посао, јер је поред резултата приметан и напредак код ових младих играча. Сигурно је да се неће предати у Лиги шест и да ће сваком бити тежак ривал - јасан је Милошевић.

Бањалучани ће на посљедњем лигашком балону АБА 2 лиге играти против Пелистера, Хелиоса и Сутјеске. Ипак прво искушење је дуел против Леотара у Лиги БиХ.

- Сигурно је да би младом тиму доста значило да се опет пласирају на завршни турнир АБА 2. Верујем да ова екипа може то да оствари. На последњем балону су ривали који су испод Борца на табели, али су и даље у борби за место у плеј-офу. Због тога треба да се што боље спремимо. Ипак треба напоменути да ћемо о тим мечевима мислити тек након Леотара. Момци имају велики мотив да се реванширају за пораз у финалу Купа -  додао је на крају Милошевић.

Игокеа

Милошевић је велики дио каријере провео у Игокеи, али истиче да у клубу нема саиграча.

- Од садашњих играча нико није био у клубу у периоду када сам ја играо. Ту су само помоћни тренери Милутин Латинчић и Зоран Петковић, док је Вук Радивојевић спортски директор. С њим сам се једино и кратко видео. Искрено у потпуности сам концентрисан на игре у Борцу - рекао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана