Ђорђе Алексић, првотимац Младости: Ни аутсајдери ни фаворити

Милан Зубовић
Foto: Њ. Томић

МРКОЊИЋ ГРАД - Са само 26 година на леђима Ђорђе Алексић је ветеран у Кошаркашком клубу Младост, гдје ће му наредна сезона бити 13. у сениорском тиму.

Нову сезону Лиге БиХ отвориће раније него што је планирано и идуће сриједе гостоваће код Борца јер су Бањалучани тражили помјерање утакмице због обавеза у АБА 2 лиги.

- Биће ми то 13. сениорска сезона и то са само 26 година. Већ сада имам највише наступа за екипу у Лиги БиХ и не планирам да станем јер сам баш везан за овај клуб - изјавио је Алексић за “Глас Српске”.

Ипак, постоји велика могућност да пропусти премијерни меч јер је повриједио прст на руци током контролне утакмице са Приједор Спартаком.

- Чека нас сусрет са Борцем, којем смо изашли у сусрет, и идемо на побједу у “Борику” гдје не мислимо да се унапријед предамо. Не вјерујем да ћу играти јер сам у посљедњој четвртини утакмице са Приједором сломио кажипрст па би према првим процјенама требало да мирујем три-четири седмице. Требало би да ставим фиксатор на руку па да за десет дана кренем са тренинзима - истакао је Алексић.

Приједорчане су добили резултатом 89:83, што је била прва контролна утакмица Мркоњићана на домаћем терену.

- Била је то меморијална утакмица умјесто турнира који се до сада одржавао и побиједили смо доста незгодну екипу са којом ћемо се састајати у Лиги БиХ. Ноге су нам још тешке јер смо у тој фази припрема, тако да смо имали доста проблема да их добијемо. Њима је окосница тима остала на окупу, имају искуство, можда нису физички најјачи, али, што би се рекло, знају да играју кошарку и свима ће бити незгодан противник. Нама сада слиједи освјежење да што спремнији дочекамо први меч - навео је Алексић.

Током љета на кормило се поново вратио Горан Сладојевић са којим је раније екипа биљежила најбоље резултате.

- Сладојевић је поново ту са нама и драго ми је што се вратио јер се дуго познајемо и одлично сарађујемо. И даље је исти систем тренинга који он заступа, донио је стабилност у раду и форсира јаке тренинге који ће дати резултате када крене такмичење. Уједно, вратила се и публика у дворану па вјерујемо у боље дане - рекао је Алексић.

Екипа је драстично промијењена у односу на ону која је завршила прошлу сезону, када се спасла од испадања у нижи ранг. Сада су амбиције мало веће од пуке борбе за опстанак.

- Екипа је доста подмлађена па можемо да играмо енергичну одбрану и пресинг по цијелом терену. Мислим да крећемо напријед након неколико година стагнације, када није било константности јер су се промијенила четири тренера. Из прошле екипе остали смо само Дејан Ћуп и ја, али не би требало да имамо проблема са опстанком и сматрам да можемо до средине табеле. Нисмо аутсајдери, али нисмо ни фаворити. Жеља нам је да се пласирамо у Лигу шест, што значи да треба да будемо међу пет најбољих екипа, а то ће бити веома тешко јер су се и остали клубови добро појачали. Двије-три екипе су скоро сигурне у пролаз, док ће се остале борити за два мјеста - рекао је Алексић.

Тренер

Упоредо са играњем у првом тиму Алексић је и тренер омладинских категорија.

- Почео сам да водим школу кошарке јер је нова управа тражила од нас да појачамо рад са дјецом. За сада добро иде, одзив је одличан и за само седам дана јавило се 30 дјеце, што је велики успјех за нас - рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана