Ђорђе Алексић, капитен кошаркаша Младости: Најбољи када је најпотребније

Милан Зубовић
Ђорђе Алексић, капитен кошаркаша Младости: Најбољи када је најпотребније

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Прву гостујућу побједу ове сезоне у Лиги БиХ кошаркаши Младости изборили су у Источном Сарајеву против Славије коју су надиграли резултатом 83:75.

Велику борбу у десетом колу водили су Мркоњићани на гостујућем терену и тек у другом полувремену сломили су отпор жилавих домаћина који се нису предавали до краја. Капитен Младости Ђорђе Алексић био је одушевљен гостујућим слављем којем је допринио са 12 поена. Бољи од њега били су Харун Хусеинпашић са 15 и Лазар Ђуровић 18 поена.

- Славија је екипа нашег ранга, са средине табеле, и ту смо видјели шансу за побједу. Знали смо недостатке у њиховој игри, нападали их тамо гдје су најслабији и сви играчи дали су свој допринос те максимално испоштовали задатке које је тренер ставио пред нас. Сломили смо их у посљедња два-три минута. Били смо веома расположени и нисмо губили концентрацију у кључним тренуцима. Били смо најбољи када је било најпотребније - рекао је Алексић за “Глас Српске”.

Била је то трећа побједа Мркоњићана ове сезоне након што су на свом терену надиграли Босну и Слободу.

- Немамо појединце који ће “повући” екипу са 40 поена, већ играмо тимски и свако има своје задужење па сваки пут у први план искочи неко други. То је исправан начин рада па једино тако као складна и компактна цјелина можемо да функционишемо. Ова побједа нам много значи јер њоме показујемо да нисмо домаћинска екипа која не зна славити у гостима. Лига је доста изједначена ове сезоне и један тријумф “на страни” води те у горњи дио табеле, док те један домаћи пораз води ка дну. Вјерујем да можемо још боље јер се још уклапамо - навео је Алексић.

У наредном колу чека их сусрет са Приједор Спартаком са којим су играли контролни сусрет пред почетак сезоне, када је он сломио прст па га није било на почетку првенства.

- Не бјежимо од улоге фаворита. Приједорчане добро познајемо, биће то добра утакмица и вјерујем да побједа остаје код нас. Морамо сачувати домаћи терен и не кријемо да се желимо пробити у Лигу 6. Надам се да је тријумф над Славијом почетак тога - додао је Алексић.

Славија

С друге стране, Славија је остала на двије побједе уз које има осам пораза па држи посљедње мјесто на табели. Најбољи у њеним редовима против Младости био је капитен Дарко Дамјановић са 19 поена, а 17 је додао Дијанте Бах.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана