Ђоковић: Људи се шале на Јокићев рачун, а мени је то фантастично

Б92
Foto: Инстаграм

БЕОГРАД- Српски тенисер Новак Ђоковић помно прати српске кошаркаше са којима има сјајан однос, а нарочито са Николом Јокићем.

Недуго послије његовог пласмана у финале Вимблдона и "орлови" су савладали Француску у припремној утакмици за Олимпијске игре, послије чега је Новак причао о односу са центром Нагетса.

"Што се Николе тиче, имамо изванредан однос. Када год можемо да се видимо – видимо се. Он живи у Америци и игра у Денверу, ја путујем по свету и немамо прилику да проводимо време заједно, а волео бих да проводим више времена са њим. Пре свега је сјајна особа, сјајан момак. Веома скроман. Шампион, каквог можда на тој позицији кошарка није видела. Надам се да ће доћи у ту позицију, већ иде ка томе. Невероватно шта је све урадио до сада. Када га кошаркашке громаде попут Шекила О‘Нила или Карима Абдула Џабара, Лери Бирд… Када га они хвале и причају у суперлативима свим могућим, то је нешто што импонује. Имао сам прилику да се видимо у Лос Анђелесу када су победили Лејкерсе, разговарали смо после утакмице. Пуно пажње добија, кошарка је после фудбала планетарно најпопуларнији спорт, а опет пуно времена проводи са својом породицом, најмилијма у Сомбору", рекао је Ђоковић.

Осврнуо се и на честе шаље на рачун Николе Јокића и његовог хобија.

"Људи се шале на тај рачун, да га не интересује ништа осим коња. Мени је то фантастично. Невероватно је да се у данашње време, када сви траже додатну популарност или повећају своју промоцију, свог бренда и свог имена, он баш контра. Баш жели да се изолује. Воли своју жену, своју дете. Има браћу која га свуда прате и подржавају. То је нешто што се мени јако допада код њега. Зато што је другачији, што није у њиховом фазону, америчком у НБА. Слуша нашу музику са Луком и то је, видим, освојило срца и Кајрија Ирвинга и других. Да причају о нашој музици, култури и традицију коју су пренели на њих. Желим му све најбоље, много ми је драго што игра за репрезентацију. Нико није знао, сви смо били у неизвесности. Хвала му што је у репрезентацији, све нас љубитеље кошарке је обрадовао. Ово је сјајна увертира да су побеидл Французе, једне од највећих конкурената за медаљу", додао је Новак.

Осим са Јокићем, Новак има добар однос и са Богданом Богдановићем.

"Пре неки дан сам се чуо са Богданом, нашим капитеном и лидером. Њега исто јако волим и поштујем. Невероватно јако посвећен спортиста и тренинзима и опоравку. Шампионски менталитет. Свако кога сам упознао из репрезентације, сјајни момци. Заслужују да цела нација буде уз њих на Олимпијским играма", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана