Директор Арене Грбовић: Висок степен безбедности, рачунамо да је ово ванредна ситуација

ГС
Директор Арене Грбовић: Висок степен безбедности, рачунамо да је ово ванредна ситуација

БЕОГРАД - Кошаркаши Партизана у уторак од 20.30 играју трећи меч плеј-офа против Реала. Ривал је тражио појачане мјере безбједности. Штарк Арена се припрема као за фајнал-фор.

Организационо изузетно захтјеван меч, потврдио је директор Арене Горан Грбовић. Екипа РТС-а забиљежила је ред за карте, а била је и у Арени, дан уочи меча.Ред за карте за кошаркашку утакмицу између Партизана и Реал Мадрида био је дуг неколико стотина метара. Тог дана чак ни неки од оних који су у раним јутарњим сатима стигли пред благајну београдске Арене нису успјели да купе улазницу.

Иако се тада још није знало шта ће се све дешавати у Мадриду, интересовање је било огромно. Арена се данас припрема као да се у Београду поново игра фајнал-фор.

Што гледалаца, што припадника обезбјеђења, у Арени ће бити скоро 25.000 људи.

Случај је хтио да иста екипа која је забиљежила ред за карте, данас уђе у Арену пред велики и за све изазован меч.

Несвакидашњи мир у Арени и око ње. У сусрет бурној утакмици у сваком погледу.

Огромном халом одјекују савјети Партизановог тренера, док директор Арене Горан Грбовић тврди да му је послије пет година руковођења ово, организационо, најтежа утакмица.

„Хала има своје техничке могућности, ту су правила Евролиге, али и Партизан као домаћин има сопствену конфигурацију организације меча“, објашњава Грбовић.

Висок је степен сигурности. Рачунамо да је ово ванредна ситуација. Појачаћемо број редара, обезбјеђења. Око 20.000 до 25.000 ‘ушлих лица’ – то је израз који користе комесари сигурности – ту спадају и обезбјеђење, полиција, жандармерија и остали људи који ће се бавити сервисом“, додао је Грбовић.

У тај број улазе и гледаоци. Можда ће их и бити највише до сада али, како наводи директор, не много више од три и по гледаоца по квадрату простора, што је у складу са правилима такмичења.

Навијача би било и за фудбалски стадион. Иако су карте плануле пре викенда, организатор продаје на свом листингу још има 1.600 позива у секунди за једну карту, каже саговорник РТС-а.

Реал, највећа спортска институција за сада је тражио појачано обезбјеђење. И без тога, Арена припрема, као за фајнал-фор, вјероватно и хиљаду редара, али такође постоји и забринутост да и најмањи инцидент, рецимо упаљач, флашица бачена са трибине, може да изазове пражњење и, што нико не жели, прекид утакмице.

Тада трибине или халу не празни директор, већ судије по прописима такмичења. Зато је још једном упућен апел – да се спортски и господски навија, као што је сјајним партијама у континуитету Партизан стигао довде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана