Денвер након велике борбе савладао Минесоту, Јокић на ивици трипл-дабла (ВИДЕО)

Г.С.
Денвер након велике борбе савладао Минесоту, Јокић на ивици трипл-дабла (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера савладали су Минесоту 122:113 у другој утакмици плејоф серије, па се са великом предношћу селе у Минеаполис.

Денвер је послије велике борбе, поготово у другом полувремену успио да дође до побједе и сада се са значајном предношћу сели у Минеаполис на наставак серије. Никола Јокић одиграо је нову партију на ивици трипл-дабла.

Нагетси су расположени ушли у меч. Екипа Мајка Мелоуна до највећег броја поена дошла је из искреираних акција, док су Тимбервулвси инсистирали на шутевима за три поена чак и из неизграђених позиција.

Плус девет из прве дионице, Јокић и екипа повисили су на 15 поена предности пред одласка на полувријеме. Када се очекивало да тим из Колорада заврши посао, Минесота се пробудила и унијела неизвјесност у меч.

Тимбервулвси су након паузе заиграли доста боље. Ентони Едвардс, најбољи стријелац екипе преузео је одговорност и уз разиграног Гобера, али и Мајка Конлија полако топио предност Денвера.

Оно што није одговарало Нагетсима био је и пад квалитета офанзивне игре. Екипа Мајка Мелоуна није успјевала да дође до поена. Скуп поменутих околности донео је Тимбервулвсима преокрет и вођство 89:87 пред почетак посљедњег периода.

Агресивна игра обе екипе пренијета је и у посљедњу деоницу, обе екипе су играле чврсто уз доста фаулова и тензије на терену.

Оно није био случај у претходним сезонама, чини се да је прекинуто у овој. Јокић је напокон имао помоћ саиграча. Мајкл Портер и Џамал Мари прискочили су у помоћ кад је било најпотребније и у другој половини последње дионице помогли Денверу да стигне до три посједа предности што су успјели да одрже до краја.

Најефикаснији у редовима Минесоте био је Ентони Едвардс са 41 поеном, Гобер је додао 19, а Мајк Конли 14. Карл Таунс од ког се доста очекивало у овој серији постигао је свега 10 поена.

У екипи Денвера, Џамал Мареј убацио је 40 поена, Никола Јокић са 27 поена и по девет скокова и асистенција био је на ивици новог трипл-дабла. Мајкл Портер одиграо је одличну завршну дионицу и након лоше уводне три завршио је са 16 поена.

Денвер се са двије побједе и великом предношћу сели у Минесоту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана