Денвер јачи од Филаделфије, домаћа публика поново без МВП дуела

ГС
Foto: Танјуг

Кошаркаши Денвер Нагетса предвођени Николом Јокићем, на свом терену савладали су Филаделфију Севентисиксерсе, резултатом 111:105, у оквиру НБА лиге.

Нагетсе је до побједе предводио Јокић са 26 поена, 16 скокова и седам асистенција. Уз то успио је да забиљежи и двије украдене лопте.

Филаделфија је на овом мечу била ослабљена, пошто у протоколу нису била чак четворица стартера, међу којима је прва звијезда екипе Џоел Ембид, Тајрис Мекси и Тобајас Херис.
Поред Јокића, који је забиљежио дабл-дабл учинак, у побједи Нагетса блистао је и Џамал Мареј са 23 поена, три скока и седам асистенција, пратио их је Мајкл Портер Џуниор са 20 поена и осам скокова, а двоцифрен је био и Ерон Гордон са 18 поена, четири скока и двије асистенције.
Код десетковане Филаделфије, Пол Рид се истакао са дабл-дабл учинком, 30 поена и 13 скокова, пратио га је Кели Убре са 25 поена, пет скокова и четири асистенције, Маркус Морис је уписао 17 поена уз четири скока.

Двоцифрен, такође уз дабл-дабл учинак је био и Патрик Беверли са 17 поена, четири скока и 11 асистенција.

Ово је четврта узастопна побједа за Нагетсе на домаћем терену, док је Филаделфија уписала другу у низу у гостима.
Денвер је добро отворио меч, највише захваљујући Џамалу Мареју, који је погодио три узастопна шута за три поена и на одличан начин ушао у утакмицу (13:4). Ипак, како је вријеме одмицало, Сиксерси су топили заостатак и до краја прве четвртине дошли на -4 (31:27). Најзаслужнији за то, био је Пол Рид,

У другом кварталу, пробудио се и ветеран Патрик Беверли, па смо могли да гледамо његов и Марејов окршај. Био је бек Нагетса у одличној серији, погодио је још двије узастопне тројке, баш у тренуцима када је Филаделфија хватала прикључак.

Ипак, у наставку није полазило Нагетсима за руком да се одлепе, а шта више, добром игром су успјели да умање заостатак и са -2 оду на паузу (64:62).

Филаделфија се добро држи у првом полувремену, с обзиром да игра без тројице главних играча и изузетно је ослабљена.

Када је Денвер у питању, расположен је био Џамал Мареј, који је већ уписао 20 поена уз пет асистенција уз 7/11 шут из игре, двоцифрени су још и Ерон Гордон са 13 поена (5/5 из игре), као и Мајкл Портер Џуниор са 10 поена и три скока.

Никола Јокић, уписао је шест поена уз седам скокова и пет асистенција. Има и три украдене лопте.

Код Филаделфије, истакао се Маркус Морис са 17 поена, Пол Рид је на 14 поена и шест скокова. Расположен је и Патрик Беверли са 13 поена и осам асистенција.

Није имао добра решења Денвер у нападу, што се доста одразило на трећи квартал. Да није у једном тренутку Јокић узастопно погодио неколико шутева и донио 10 поена својој екипи, Филаделфија би тотално преусмјерила меч у другом смеру.

Јокић је успео да одржи свој тим у егалу, али на крају је Филаделфија вођена Ридом дошла до предности пред последњи квартал – 86:88.

Нагетси нису успевали ни у том моменту да се одвоје, све вријеме су Сиксерси били ту негде (103:98).

У посљедња два минута, Фила је успјела да дође на посед заостатка после тројке Рида, али је одмах реаговао Портер на другој страни, вратио предност Нагетса и може се рећи донио коначан суд. На крају су у посљедњем минуту Јокић и Колдвел-Поуп пресудили Сиксерсима са линије пенала – 111:105.

Денвер је тренутно трећи на Западу са 32 победе и 15 пораза, док је Филаделфија на истом мјесту Истока са скором 29-15.

У наредном колу, Нагетси дочекују Баксе, који имају новог тренра - Дока Риверса, док Сиксерси гостују Трејлблејзерсима, пише Б92.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана