Денвер без Јокића поражен у Оклахоми, Мицић одиграо свој најбољи меч у НБА

ГС
Денвер без Јокића поражен у Оклахоми, Мицић одиграо свој најбољи меч у НБА

ДЕНВЕР  - Кошаркаши Оклахоме савладали су Денвер 105:100 у дербију екипа које претендују на сам врх западне конференције али и читаве лиге.

Нагетси су овог пута били без помоћи свог најбољег играча Николе Јокића (који је изостао због бола у доњем дијелу леђа), док је на другој страни најбољу утакмицу од доласка у НБА одиграо Василије Мицић, пише РТС. Меч је завршио са 12 поена, пет асистенција и три скока, за 17 минута.

Код побjедника, већ по навици, блистао је Шај Гилџус-Александер који је 14. узастопни меч постигао преко 30 поена - овог пута допринио је са 34.

Чет Холмгрен је био други стријелац тима са 18 поена.

Вигинс је "са клупе" постигао 12, колико и Мицић, и ова четворка играча најјаче је нападачки вукла ОКЦ до новог тријумфа над Денвером ове сезоне - већ трећег.

Нагетси су побиједили још почетком сезоне екипу Тандера да би посљедња три окршаја припала Оклахоми.

Денвер је у својим редовима имао шесторицу "двоцифрених", међутим ни солидан тимски напад није овог пута донио превагу.

Најефикаснији са по 16 поена били су Гордон, Мареј и Џексон, Портер Џуниор је имао 15, Калдвел-Поуп 11, Браун 10 поена. Денверу је, не треба то посебно ни помињати, силно недостајао Јокић и његова улога у неизвијесној утакмици као што је била ова.

Чет Холмгрен је, иначе, преломио меч тројком 22 секунде прије краја за вођство од четири разлике. Након тога, гости су изгубили лопту под притиском играча Тандера и ту је практично меч био ријешен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана