Дејан Шакотић, кошаркаш Леотара: Овај меч ме исцрпио као ниједан до сада

Милан Зубовић

ТРЕБИЊЕ - Предвођени маестралним Дејаном Шакотићем кошаркаши Леотара побиједили су Промо резултатом 110:98, и то након продужетка у 12. колу Лиге БиХ.

ФОТО: КК Леотар

Шакотић је остварио кошгетерски рекорд каријере и сусрет завршио са 36 поена, пет асистенција и четири скока, а због скраћене ротације на терену је провео 42 минута. Василије Миловић убацио је 25, а Стефан Глоговац поен мање.

- Прије утакмице сам знао да ћу играти доста минута јер нам је била кратка ротација због неиграња повријеђених Боже Ђурасовића и Марка Рикала, док ни Срђан Милановић није био у стању да нам помогне. Од искуснијих били смо само Стефан Глоговац и ја, на нас је пао највећи терет мада су и остали дали велики допринос. Ова утакмица ме исцрпила као ниједна до сада и једва сам чекао да буде завршена јер нисам могао више да издржим, колико сам био уморан, а изашао сам из игре минут и по прије краја због пете личне грешке. Срећом, побиједили смо па је опоравак много лакши - рекао је кроз смијех Шакотић за “Глас Српске”.

Побједа добија на значају јер је остварена без три битна играча, одбрањен је домаћи терен мада су били на ивици пораза. Наиме, након првог полувремена били су у минусу од 15 поена (32:47), али су трећу четвртину добили са 32:13 и окренули све на своју страну.

- Добро смо отворили утакмицу и онда упали у кризу. Промо је знао да казни сваку нашу грешку и његови играчи су погодили баш доста шутева. У друго полувријеме смо ушли са много више енергије, “потукли се” за сваку лопту, вратили егал јако брзо и имали среће на крају. У продужецима смо били бољи и заслужили смо побједу - навео је Шакотић.

Леотар је сада на учинку 6-6 и води велику битку за пето мјесто на табели.

- Промо није нимало наивна екипа која има доста добрих играча у саставу, тако да је ова побједа веома битна за нас јер смо стигли до шестог тријумфа у сезони и наставили борбу за Лигу шест. Да смо изгубили, били бисмо доста далеко од те позиције. За сада иде по неком плану. Једини кикс био је пораз од Спарса у Требињу, док смо добили остале утакмице које смо морали да добијемо, тако да нисмо незадовољни. Кренуо је други дио сезоне, било би добро да добијемо неко појачање јер нам је клупа тренутно доста кратка - изјавио је Шакотић.

Славље Приједорчана

Екипа Приједор-Спартака уписала је четврту побједу у дебитантском наступу у Лиги БиХ. Приједорчани су на свом терену надиграли Посушје резултатом 89:76. Са 21 поеном и седам скокова предводио их је повратник у клуб Синиша Шорак који је први дио сезоне био члан Спарса. Пратио га је Бојан Лулић са 18 поена и 11 скокова, док је Немања Станковић имао 16 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана