Дарко Талић поново на паркету у дресу Игокее: “Арена” најбоље мјесто за повратак

М. З.
Дарко Талић поново на паркету у дресу Игокее: “Арена” најбоље мјесто за повратак

БЕОГРАД - Прве минуте ове сезоне уписао је плејмејкер Игокее Дарко Талић. Повратнички меч након шестомјесечног опоравка од повреде ноге имао је у Београду против Партизана гдје је његов тим поражен резултатом 74:89, у 25. колу АБА лиге.

Талић је дугогодишњи члан екипе из Александровца, али је имао пех пред сам почетак сезоне када је повриједио пету метатарзалну кост ноге да би се повреда потом закомпликовала па га мјесецима није било на паркету.

- Коначно је дошао и тај дан да се вратим на терен што сам једва дочекао. Боље мјесто од београдске “Арене” нисам могао пожељети и заиста смо добро тимски одиграли утакмицу. Били смо хендикепирани изостанцима појединих играча, а наспрам себе имали учесника топ 8 фазе Евролиге тако да можемо бити задовољни јер смо их поштено намучили. Повели смо почетком другог полувремена и натјерали Жељка Обрадовића да врати прву петорку на паркет која је показала квалитет - рекао је Талић за “Глас Српске”.

Повратак је обиљежио са по два поена и скока током пет минута на паркету. Надао се да ће одиграти бар једну утакмицу у АБА лиги ове сезоне, а како ствари стоје требало би да наступи на још двије.

- Одрадио сам само два-три пуна тренинга са екипом и нисам баш много очекивао да ће ми тренер Јовановић пружити прилику. Хвала му на томе и вјерујем да га нисам разочарао. Сада ми преостаје да ухватим ритам са остатком екипе и да побиједимо преостала два меча у АБА лиги (Студентски центар и Морнар). Овако је пуно боље и љепше него гледати са стране утакмице своје екипе. Нема болова у нози и идемо даље - истакао је Талић.

Најбољи у његовој екипи био је Стефан Ђорђевић са 18 поена и десет скокова, а исти број поена убацио је и Ненад Неранџић. Код побједника, сви играчи су се уписали међу стријелце, предњачио је Алекса Аврамовић са 15, док је Ален Смаилагић додао десет. Са учинком 9-15 Игокеа држи 11. мјесто на табели са теоретским шансама да се домогне осме позиције која води у плеј-оф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана