Дарко Талић, капитално појачање Борца: Желио сам да будем ближе кући

Милан Зубовић
Дарко Талић, капитално појачање Борца: Желио сам да будем ближе кући

БАЊАЛУКА - Управа Кошаркашког клуба Борац ангажовала је капитално појачање пред нову сезону у којој га очекују бројни изазови на домаћој и регионалној сцени.

Ријеч је о Дарку Талићу који ће организовати нападе бањалучког тима идуће сезоне.

Сјајни плејмејкер из Бањалуке дуго времена био је велика жеља управе и тренера Борца који су покушавали да га доведу током љета и у смирај прелазног рока коначно успјели у томе.

Ипак, у једном тренутку чинило се да неће доћи до сарадње поменуте двије стране јер је 26-годишњи плеј са завидним стажом у Лиги БиХ, АБА лиги и ФИБА Лиги шампиона потписао уговор о сарадњи са шведским Содертаљеом.

Само неколико седмица касније дошло је до преокрета и Борац је искористио прилику која му се указала да у екипу доведе провјереног домаћег играча који ће донијети додатни квалитет екипи тренера Марка Шћекића.

- Имао сам договор са шведском екипом, али сам сазнао да ми је супруга трудна па нисам желио да будемо раздвојени у овом периоду. Чекао сам неки ангажман ближе кући, али пошто више нема много времена за чекање јер сезона само што није почела. одлучио сам се да будем у Бањалуци и останем мало код куће - изјавио је Талић за "Глас Српске".

Прошлу сезону провео је исто у Борцу, али оном из Чачка. Одиграо је 21 утакмицу у АБА лиги и за десетак минута на паркету просјечно постизао 3,1 поен уз 1,2 асистенције и један скок.

Адаптације на нове услове практично неће ни бити јер познаје скоро све играче.

- Екипу познајем одраније. Са неким момцима сам заједно играо, неки су ми били спортски ривали на терену, са неким се приватно дружим, тако да имам да упознам само појединце са стране који су стигли. Вјерујем да ћу се брзо уклопити и оправдати очекивања тренера и управе - рекао је Талић.

Он дефинитивно представља капитално појачање екипе која је посљедње двије сезоне била вицешампион БиХ, док Талић у својој колекцији пехара има неколико шампионских са Игокеом.

- Свиђа ми се ова промјена у АБА 2 лиги као и нови систем такмичења јер ће сви клубови имати прилику да играју пред својим навијачима, што и јесте бит спорта. Турнири су били добри у једном периоду, али то је све већ прошло па се морало нешто промијенити. Сигурно је да ће бити бољи јер сви воле играти пред својим навијачима. Једва чекамо да крене такмичење - додао је Талић који је још играо за Какањ и Вогошћу као позајмљени играч.

Утакмице

Прву утакмицу нове сезоне АБА 2 лиге Борац ће одиграти 1. октобра у гостима код словеначке Илирије. Затим ће и у другом колу гостовати и то код Златибора 15. октобра, док ће се својим навијачима представити у трећој рунди против Шибенке 31. октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана