Далас отказао прославу Бостона

Танјуг
Далас отказао прославу Бостона

ДАЛАС - Кошаркаши Даласа побиједили су на свом паркету екипу Бостона резултатом 122:84 и смањили предност Селтикса у финалној серији НБА лиге на 3:1.

Имали су Бостон селтикси убједљиву предност од 3:0 након прве три утакмице финалне серије плеј-офа НБА лиге, направили су брејк у четвртак и једном руком већ ухватили метлу да у Даласу заврше посао и освоје рекордну 18. титулу, али су умјесто великог славља у Тексасу доживјели прави дебакл који ће се дуго препричавати, пише РТС.

Рекао је Лука Дончић након првог меча у Даласу да његова екипа неће престати да вјерује у преокрет и Мавси су на терену показали да то није шупља прича. Испрашили су Селтиксе са понижавајућих 38 разлике, након којих финале, које се сада враћа у Бостон, сигурно неће бити исто.

Имао је Далас у четвртој утакмици све што му је потребно, прије свега расположене Луку Дончића и Кајрија Ирвинга који су заједно убацили 50 поена - Словенац 29, а Американац 21 иако их шут за три поена никако није служио (Дончић 0/8, Ирвинг 1/6).

Пробудили су се међу Мавсима и играчи попут Тима Хардавеја Џуниора који је убацио 15 поена или Дантеа Егзума са 10. Дерек Лајвли је убацио 11 поена и ухватио 12 скокова.

Код Бостона је предњачио Џејсон Тејтум са скромних 15 поена, док је Сем Хаузер додао 14, а Пејтон Причард 11 поена. Џејлен Браун је остао на 10 поена уз очајних 3/12 из игре, док је Џру Холидеј имао исти учинак, уз 4/10 из игре.

Бостон је, када се подвуче црта, шутирао из игре са аматерских 36 одсто успјешности (29/80), што је довољно добро објашњење за историјски дебакл.

Имаће "келти" у свом "ТД Гардену" додатни мотив да се реванширају за тежак пораз и пред својим навијачима запечате 18. титулу шампиона НБА лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана