Да ли ће Жељко Обрадовић остати у Партизану?

GS
Foto: FB

Предсједник КК Партизан, Остоја Мијаиловић, је након болног пораза од минхенског Бајерна пружио подршку играчима и стручном штабу, а сада је најавио да у клубу раде на продужетку сарадње са најтрофејнијим тренером Европе – Жељком Обрадовићем.

Обрадовић је прије три године изазвао прави “земљотрес” у свијету кошарке, вративши се на мјесто гдје је завршио играчку и започео велчанствену тренерску каријеру, а како му се актуелни уговор завршава на крају сезоне природно се намеће питање о његовој даљој судбини у Партизану, пише Спортал.

Предсједник црно-бијелих, Остоја Мијаиловић, је у петак објавом на друштеним мрежама пружио подршку играчима и стручном штабу, упркос резултатској кризи кора тресе клуб и непријатног низа од чак пет узастопних пораза.

Први човјек шампиона АБА лиге сада је у изјави за ТВ Прва истакао да се у клубу ради на продужетку сарадње са Обрадовићем, којем бити понуђен нови уговор.

– Потпуно је глупо коментарисати о значају Жељка Обрадовића. Човјек је најтрофејнији кошаркашки тренер. О продужетку сарадње разговарамо унутар клуба, наша жеља је да наставимо сарадњу. Не видим разлог да то буде другачије. Битно је да има јасну слику са чиме располажемо сљедеће сезоне када је новац и буџет у питању – рекао је Мијаиловић.

Ове недјеље су у Београд у боравили и челници Евролиге, који су са Партизаном и Црвеном звездом разговарали о будућности. Мијаиловић ипак није хтио да открива детаље ових разговора, истичући да ће из елитног такмичења то сами открити.

– Евролига ће издати саопштење и нешто више ће говорити о томе. Примарно је за српске клубове да сљедеће сезоне играју Евролигу. Мислим да се формат неће мијењати сљедеће сезоне. Дугорочни циљ Партизана јесте да направимо дугорочну сарадњу са Евролигом, да можемо да планирамо-  истакао је Мијаиловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана