“Црвено-бијели” пуни самопоуздања дочекују Барселону у Евролиги

ГС
“Црвено-бијели” пуни самопоуздања дочекују Барселону у Евролиги

БЕОГРАД - Велико интересовање влада међу навијачима Црвене звезде, која ће вечерас од 20 часова угостити Барселону у четвртом колу Евролиге.

Разлог за лежи у чињеници да су “црвено-бијели” везали три побједе на почетку сезоне, што представља њихов најбољи старт у историји док уједно држе прво мјесто на табели као једина екипа са максималним учинком. Очекује се да “Арена” буде испуњена до посљедњег мјеста и да ће се окупити више навијача него против Басконије у другом колу када их је на трибинама било више од 19.000. Поред клуба из Виторије Звезда је надиграла Париз у првом колу, док је у прошлом прије три дана очитала лекцију Фенербахчеу у гостима. Сјајна игра у Истанбулу дала је много самопоуздања “црвено-бијелим” кошаркашима који смирују еуфорију.

Барселона стиже са скором 2-1, а једини пораз доживјела је у првом колу на гостовању код Жалгириса. Предвођена Кевином Пантером надиграла је Монако на свом терену прије два дана и у Србију стиже такође са доста самопоуздања. На руку јој иде традиција против београдског клуба који је добила чак 14 пута у 16 досадашњих мечева. Посљедњи пут против Барсе Звезда је славила 20. октобра 2017. године пред својим навијачима, а од тада је везала 11 пораза. Сви они којима је црвено-бијела боја на срцу сматрају да је право вријеме за прекид неугодне традиције.

- Не фокусирам се много на други тим. Знам да су имали пар трансфера. Добри су играчи, али за мене је најважнија припрема за утакмицу. И фокус на нас. Свему је потребно вријеме, нови тим, нови систем, тренер, саиграчи. Учим шта све могу остали да ураде и навикавам се на терен. Октобар је, пред нама је дуга сезона. Могу да урадим много и индивидуално и са тимом - рекао је плејмејкер Коди Милер Мекинтајер.

Причао је и о сарадњи са Џоелом Боломбојем.

- Мислим да ћемо наставити да користимо прилике. Некад ћемо имати лобове, некад алеј-апове, некад добре пасове. Џоел је невјероватан, енергичан. Радимо и даље на тој конекцији. И даље је октобар, имамо још много времена да развијемо бољу конекцију један са другим - истакао је Милер Мекинтајер.

Петрушев

Кошаркашки менаџер Миодраг Ражнатовић демантовао је вијест о преласку Филипа Петрушева из Олимпијакоса у Црвену звезду. Београдски медији пренијели су информацију да ће се крилни центар вратити на Мали Калемегдан, али од тога, за сада, нема ништа. Током посљедње седмице Петрушев је имао чудну улогу у Олимпијакосу. Прво је наводно био болестан па је играо јако мало против Жалгириса и Милана, што је подгријало спекулације о томе да за њега нема мјеста у тиму, поготово по повратку Мустафе Фала и Николе Милутинова. Према новим правилима Евролиге, свака екипа има право да доведе једног играча који је већ наступио за неку екипу у том такмичењу и он може одмах да заигра те не мора да чека полусезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана