Црвена звезда и Партизан боре се за титулу шампиона Србије

Глас Српске
Црвена звезда и Партизан боре се за титулу шампиона Србије

БЕОГРАД - Љути београдски ривали Црвена звезда и Партизан вечерас од 20 часова започеће битку за пехар шампиона Србије.

Чини се да више нема тензија као што их је било током ове сезоне када су играли утакмице Евролиге, финале Купа Радивоја Кораћа односно финалну серију АБА лиге. Разлог је једноставан. Титула шампиона осим престижа не доноси ништа посебно ниједном тиму. Звезда брани титулу након што је прошле године у финалу била боља управо од Партизана, а финална серија ове сезоне биће играна на двије побједе. Осам пута су играли ове сезоне. Прве двије утакмице добио је Партизан, да би потом Звезда везала шест побједа. Пред почетак такмичења у Кошаркашкој лиги Србије тимови су се морали одрећи неколицине странаца јер је пропозицијама дозвољено да у екипи могу бити само четворица која немају пасош Србије. Тако се Партизан одрекао Френка Каминског, Џејмса Нанелија, Пи Џеј Доужера док је као посљедњи отишао Бруно Кабокло. Бразилац је на своју руку и без дозволе клуба напустио екипу и наводно отишао у Орландо због обавеза у националном тиму. Сада је питање кога ће тренер Жељко Обрадовић ставити на позицију центра и вјероватно ће шансу добити млади Алекса Димитријевић који има 18 година и дебитовао је против Меге. Да Кабокло нема обавеза у екипи Бразила потврдио је селектор Александар Петровић. 

- С обзиром на новонасталу ситуацију са Кабоклом и Партизаном, могу вас само информисати да он и Јаго имају обавезу да се јаве на припреме бразилске репрезентације, исти дан а по завршетку обавеза у српском првенству - написао је Петровић и отклонио сваку сумњу. 

"Црно-бијели" су поручили да су према њему испуњене све финансијске обавезе те да ће бити покренут дисциплински поступак. 

- Партизан се у својој историји није сусретао са оваквим потезима играча и учиниће све правне кораке да на најбољи могући начин заштити своје интересе. У овом тренутку, клуб има опцију у уговору да играча задржи и наредне сезоне, а одлуку о даљим потезима донеће у данима пред нама - наводи се у саопштењу Партизана. 

Други меч финала на распореду је у сриједу, такође од 20 сати, док би евентуална мајсторица била у суботу (20.30) часова. 

Без Боломбоја

Док Партизан броји играче који су напустили екипу пред старт финалне серије плеј-офа првенства Србије, у Црвеној звезди броје повријеђене. Одраније нема Адама Ханге и Николе Топића, а посљедњи у низу је Џоел Боломбој који неће бити спреман за први меч, а могуће ни и за остале. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана