Црвена звезда гостује код Фенербахчеа: Са Теодосићем на Босфор

ГС
Црвена звезда гостује код Фенербахчеа: Са Теодосићем на Босфор

ИСТАНБУЛ - Гостовање код Фенербахчеа само је једна у низу тешких утакмица које очекују кошаркаше Црвене звезде у пакленом распореду који је пред њима.

Након гостовања код турског тима у петак ће бити домаћин Барселони, затим ће везати четири гостовања. Прво ће 21. октобра на ноге Будућности, потом Реал Мадриду (24. октобар), затим Задру (26. октобар) и Жалгирису (30. октобар) док ће првог дана новембра угостити Панатинаикос. Београдски тим везао је двије побједе на старту Евролиге, што представља његов најбољи старт икада у елитном такмичењу и вечерас од 19.45 часова у Истанбулу покушаће да дође до трећег тријумфа. Звезда је везала три побједе против Фенера, а посљедњу је уписала баш у “Улкер спорт арени”, гдје ће се и вечерас састати.

- Фенербахче има пун ростер и много добрих играча са искуством из Евролиге. Знамо шта треба да радимо. Морамо бити концентрисани на наш план. Имају публику која је гласна и морамо да се држимо плана и будемо фокусирани да радимо оно што треба - рекао је тренер Звезде Јанис Сферопилос.

Потом је упитан и за повреду Немање Недовића који је пропустио меч АБА лиге против Игокее прошле суботе.

- Недовић ће покушати да тренира. Не знамо како ће се осјећати. Одлучићемо прије утакмице да ли је спреман 100 одсто или не. Он је мало повријеђен, али не желимо да ризикујемо. Видјећемо како је у посљедњем тренутку - навео је Грк.

Послије двије утакмице суспензије у тим се враћа Милош Теодосић.

- Милош је увијек важан за тим јер има квалитет и може да донесе екстра ствари тиму. Биће у ротацији и желимо да помогне осталима својим искуством и да буде још бољи - поручио је Сферопулос.

Прокоментарисао је чињеницу да је Звезда прошле сезоне уписала обје побједе против тима Шарунаса Јасикевичијуса.

- Прошла сезона је прошла сезона. Ово је нова сезона, другачије околности. Све утакмице су другачије. Не вјерујем у традицију и прошлост, само у садашњост и морамо да останемо фокусирани. Може се све десити. Желимо да будемо успјешни и морамо да се држимо нашег плана у највећем проценту - додао је грчки тренер.

Гудурић не игра

Кошаркаш Фенербахчеа Марко Гудурић пропустиће дуел трећег кола Евролиге против Црвене звезде због повреде, објавио је туски клуб. Фенер је Гудурића ставио на листу повријеђених играча пред дупло коло Евролиге уз напомену да је српски репрезентативац током викенда у турском шампионату задобио повреду мишића. Поред тога што неће играти против Звезде, Гудурић је неизвјестан и за дуел против Албе у четвртак. Фенер је на старту сезоне остао без Скотија Вилбекина који је покидао лигаменте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана