Црно-бијели пали у Атини

ГС
Foto: Евролига

Кошаркаши Партизана поражени су вечерас на гостовању Панатинаикосу у Атини резултатом 84:71, у 22. колу Евролиге.

Црно-бијели, који су пут главног града Грчке кренули без капитена Кевина Пантера, сада имају скор 11-11, док је домаћин уписао 14. побједу, уз осам пораза.

Играчи Партизана су прије почетка утакмице истрчали на терен у мајицама са ликом прерано преминулог Дејана Милојевића, а у његову част је меч почео минутом ћутања. 

У одсуству болесног Кевина Пантера, капитенску траку је први пут понио Урош Трифуновић, прије званичног замјеника капитена Данила Анђушића.

Као и Партизан, који је био ослабљен неиграњем Пантера и Алексе Аврамовића, ни Панатинаикос није био у најјачем саставу јер су ван строја били Александар Балцеровски и Лука Вилдоза. 

Јоанис Папапетру је први пут послије опоравка од повреде био у протоколу на мечу Евролиге, али је меч одгледао са клупе "зелених".

Партизан је боље отворио меч и повео 12:7, али је Панатинаикос одговорио серијом 8:0. Градио је домаћин предност и пред крај друге четвртине имао плус девет - 42:33, али се Партизан серијом 7:0 вратио па је на полувремену било 42:40.

Трећа дионица је протекла у честим промјенама вођства на обје стране, а у посљедњу дионицу се ушло резултатом 58:58. 

Домаћин је на старту посљедње дионице направио серију 6:0, а у посљедњих шест минута се ушло са 71:62 за Панатинаикос. 

Кендрик Нан је био најефикаснији играч меча са 21 поеном, Константинос Митоглу је додао 17, Матијас Лесор 14 уз осам скокова, а Маријус Григонис 10. 

Пи Џеј Доужер је предводио Партизан са 16 поена, 13 је дао Џејмс Нанели, а Ален Смаилагић 11.

У наредном колу, сљедећег петка, Партизан ће дочекати Жалгирис, док ће Панатинаикос такође играти у Београду, против Макабија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана