Човић откриo у каквом су стању повријеђени у Задру

ГС
Foto: КК Црвена Звезда

Умјесто утакмице Задар–Црвена звезда, која се игра од 17 часова, главна вијест су два напада на делегацију из Београда.

Директор клуба Небојша Човић каже да је Звезда тражила од АБА лиге да се утакмица вечерас игра без публике, али да та молба није уважена. Поручује и да ништа није предузето након саопштења задарске навијачке групе "Торнадо" и пријетњи које су изнијели.

У АБА лиги се догађају јако чудне ствари већ одређено вријеме и зато су клубови и навијачи незадовољни, истиче Човић.

Из Барселоне стигли су у Задар. Са аеродрома, екипа Црвене звезде отишла је у један хотел, а новинари и симпатизери таксијем су отишли у друге хотеле у Задру, каже за РТС Небојша Човић.

- Први су нападнути новинари Моцарта. Њих двојица су нападнута и имају озбиљне повреде, шивена је глава једном, велика расекотина на темену, а други има велику расекотину на бради. Нападнути су иако никога нису провоцирали, иако нису имали никаква обележја клуба. Увече око 20.15 нападнут је члан Управног одбора КК Црвена звезда који је био у шетњи Задром са својим пријатељем. И један и други напад су извеле маскиране групе, они су срушени на земљу, шутирани ногама. Након тога, се укључила хрватска полиција која је све људе премјестила у исти хотел гдје је и екипа ради безбједности - каже Човић.

Поручује да је спортски директор КК Црвена звезда у контакту са људима из Задра, као и да је била њихова предсједница и да су на томе врло захвални.

Реаговала је и полицијска управа Задар. Наводе да су привели двије особе које су доводе у везу са нападом на делегацију КК Црвена звезда и да је у току криминалистичко истраживање ради утврђивања свих околности и чињеница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана