Чланови ККИ Врбас кренули пут Русије: Уз игру шире нова пријатељства

Дарко Драгичевић
Чланови ККИ Врбас кренули пут Русије: Уз игру шире нова пријатељства

БАЊАЛУКА - Експедиција Кошаркашког клуба инвалида (ККИ) Врбас кренула је пут Казања гдје ће наступити на турниру кошарке у колицима.

Екипу предводи предсједник Маринко Умичевић, а за вишеструке шампионе НЛБ лиге, Републике Српске и БиХ на овом јаком такмичењу играће: Биљана Недић (капитен), Дражен Дувњак, Перо Кузмановић, Славко Шимић, Елвир Пурић, Драган Сикима, Адемир Демировић, Ненад Ритан, Владо Шврака, Муфид Чејван, Милан Јовић и Бојан Бркић које ће са клупе преводити тренери Горан Матић и Бојан Бајић, те службени представник клуба Милица Шврака.

- Увијек идемо да побиједимо и тако ће бити и овог пута. Наравно одлазимо код нашег братског клуба Крила Барса који су прошле године били код нас и када смо потписали Повељу о братимљењу. Сада ћемо имати прилику за нова дружења, и ми се радујемо што ћемо стицати нова пријатељства, јер спорт између осталог зближава људе. Желим истаћи да ће нас примити градоначелник Казања, а осим тога обићи ћемо терене гдје ће у јуну текуће године бити одржане Игре БРИКС-а. Имаћемо прилику да у уторак уживо пратимо другу утакмицу плеј-офа шампионата Русије између Уникса и ЦСКА из Москве - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Кошаркашког клуба инвалида Врбас.

Са екипом су отишли члан управе Жељко Алексић и портпарол Слободан Бабић.

Подсјећања ради у уторак, 28. маја игра се турнир, а прво ће се од 10 часова састати ККИ Врбас -Шанс, након тога играју Крила Барсе и Шанс, те ККИ Врбас - Крила Барсе (14 часова). Два дана касније биће такмичење у баскету 3x3 са почетком од 13 часова.

Екипу је испратио трофејни кошаркашки тренер Драган Бајић, а играчима и руководству клуба пуно успјеха пожелио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана