Члан Игокее пријавио се за НБА драфт

М.З.
Foto: Игокеа.рс

ЛАКТАШИ - Млади српски кошаркаш и члан Игокее Михаило Бошковић налази се на списку играча који су поднијели ране пријаве за овогодишњи НБА драфт.

Бошковић игра на позицији крилног центра, рођен је 30. јуна у Ужицу, а прије дсетак дана потписао је сарадњу са тимом из Александровца у којег је стигао из београдског Динамика. 

Своје прво кошаркашко искуство стицао у ужичком клубу Плеј-оф, из ког је прешао у Слободу. Послије двије сезоне у Слободи придружио се Динамику гдје је провео двије сезоне. 

Члан је репрезентације Србије до 20 година, а прошле године на Европском првенству Б дивизије проглашен је за најкориснијег играча такмичења у Тбилисију. Он је ЕП завршио са просјеком од 12,3 поена, 6,6 скокова и 2,1 асистенције и једне рампе на седам утакмица. 

Поред њега, из Србије су се пријавила још двојица играча, мегин Никола Ђуришић који је проглашен за најперспективнијег играча прошле сезоне АБА лиге те Партизанов Тристан Вукчевић. 

Клубови НБА лиге одабраће 60 играча, а сам драфт ће традиционално бити одржан по завршетку сезоне 22. јуна у Њујорку.
Кошаркаши из Хрватске Саша Циани, Иван Перасовић, Томислав и Звонимир Ивишић такође ће учествовати на овогодишњем драфту. 

Највећи фаворит за првог пика биће 19-годишњи Француз Виктор Вембанјама, члан Булоњ Метрополитана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана