Читава сезона стаје у 40 минута: Борац уз навијаче до АБА 2 лиге

Дарко Драгичевић
Читава сезона стаје у 40 минута: Борац уз навијаче до АБА 2 лиге

БАЊАЛУКА – Читава сезона стаје у 40 минута. Кошаркаши Борца ће у одлучујућој утакмици полуфиналне серије против Босне играти за пласман у финале лиге БиХ, као и пласман у АБА 2 лигу.

Босна је добила други меч у Сарајеву 74:60 и изједначила у серији на 1:1, те прекинула серију Бањалучана од седам везаних успјеха. Одлучујућа трећа утакмица игра се у недјељу у 18 часова у дворани Борик.

Тренер Зоран Кашћелан истиче да ће од својих играча тражити само да буду храбри и одлучни.

- Пред нама је празник кошарке. Да нам је неко на старту лиге понудио да о пласману у АБА 2 и финале одлучујемо у последњем мечу на свом паркету вјерујем да би сви прихватили. Имамо своју шансу и позивам навијаче да нас подрже у тој борби. Тајни између екипа нема. Одиграли смо већ шест мечева у којима је скор изједначен и то довољно говори. На њиховој страни је искуство на нашој младости и брзина. Они су показали да знају да играју на резултат и очекујем веома тежак меч - истакао је тренер Кашћелан.

Екипа се одлично познаје тако да у трећој утакмици сигурно неће бити изненађења.

- Наравно да ћемо покушати да у трећем дуелу до изражаја дође наша брзина и трчање. Имамо скраћену ротацију али наша младост мора да одговори на искуство и не дозволи ривалу да нас уведе у свој ритам. Због те брзине често имамо отворене позиције за три али мислим да неће само то да одлучи овај дуел. Има ту доста сегмената на које ћемо да обратимо пажњу. Од контроле скока до јаке одбране - додао је тренер Борца.

Капитен Срђан Гаврић је похвалио атмосферу у Скендерији и нада се да ће Бањалучани напунити Борик.

- У мајсторицу стаје сав наш труд и рад током сезоне. Побједом би крунисали све добро што смо направили. У другом мечу нисмо енергетски били на нивоу као да нас је серија од седам побједа мало уљуљкала. Сад вјерујем да можемо боље. Похвалио бих атмосферу на другом мечу и надам се да ће и наши навијачи направити слично те да ћемо имати пун Борик иза себе у борби за АБА 2 лигу и финале - рекао је Гаврић.

Систем дао резултат

Борац је успио да са најмлађим тимом и буџетом који је далеко најмањи од осталих учесника плеј-офа направи добар резултат.

- Борац сваке године расте и наредује. Иако имамо најмлађи тим и буџет краси нас сјајна породична атмосфера од играча до управе и то је нешто што нас радује. Велике заслуге иду и стручном штабу, посебно Марку Шћекићу. Показали смо да добар систем може да функционише и уз мањи буџет и да је штета да се ови момци не подрже .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана