Будућност руши Широки

Дарко Драгичевић
Будућност руши Широки

БИЈЕЉИНА - У кошаркашком првенству БиХ слиједи велики дерби у 21. колу који и те како може да утиче на коначан пласман и стартне позиције пред плеј-оф.

Дебитант у елитном друштву екипа Будућности дочекује непоражени тим Широког бријега који се спрема и за финални турнир друге АБА лиге, на којем има велике амбиције и гдје ће му ривал у четвртфиналу бити бањалучки Борац.

Биће ово дуел екипа које су у сјајној форми. Будућност је заредала с побједама тако да је веома близу предности домаћег паркета на старту плеј-офа, а озбиљно пријети и Борцу на другом мјесту. До краја лиге остала су два кола тако да је сваки бод веома битан.

Искусни плејмејкер Динко Пељто истиче да очекује веома квалитетан меч.

- Играмо заиста у одличној форми. Остварили смо шест везаних побједа и у већини смо славили с убједљивом разликом, тако да смо у налету. Очекујемо прави дерби јер о екипи Широког бријега не треба трошити ријечи. Довољно је само напоменути да су тренутно без пораза и да је то екипа која је направљена да се бори и за титулу у АБА 2 лиги те пласман у први ранг регионалног такмичења. Не бих никог издвајао, они су сјајни као екипа и спремали смо се за дуел против њих - истакао је Пељто.

Екипа из Бијељине има и додатни мотив да се покаже против Широког који им је нанио најтежи пораз у првенству гдје су на Пецари поражени 63:90. Сада желе да покажу да је то био само лош дан и да ураде све како би ривалу нанијели први пораз у првенству.

- Атмосфера у нашем тиму је сјајна, екипа је пуна самопоуздања због добрих резултата тако да смо спремни за дерби. Сигурно је да су наша очекивања велика и да желимо да одиграмо најбоље што можемо. Тренутно смо у таквој форми и вјерујем да можемо изненадити великог противника. Урадићемо заиста све да покушамо доћи до побједе и тако нанесемо први пораз Широком. Очекујем веома квалитетан меч и надам се доброј подршци - истакао је Пељто.

Дуел у Бијељини игра се у 18 часова, а сат раније на програму је дуел између Спарса и Посушја. Борац и Младост одиграли су меч синоћ. До краја шампионата Будућност има још гостовање код екипе Младости у Мркоњић Граду.

Башовићева в.д. секретара

Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ донио је одлуку да Наташа Башовић у предстојећем периоду обавља функцију вршиоца дужности генералног секретара КС БиХ. Функцију ће обављати све док Управни одбор не изабере новог секретара. Био је расписан конкурс за избор првог оперативца, али ниједан од кандидата није добио подршку чланова Управног одбора, укључујући и досадашњег Амера Чолана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана