Будућност одустала од првенства БИХ

Д.Д.
Будућност одустала од првенства БИХ

БИЈЕЉИНА - Након историјске сезоне у којој су изборили право на позивницу за другу АБА лигу, у управи Будућности су одлучили да неће играти лигу БиХ наредне сезоне.

Бијељински тим је одлучио да наредне сезоне игра нижи ранг и о томе обавијестио кошаркашки савез БиХ, те да се врати афирмацији младих играча из сопственог погона.

О овој одлуци јавност су обавијестили саопштењем.

“Након најуспјешније сезоне, у којој је КК “Будућност Пролаб” остварио историјски успјех клуба, али и бијељинске кошарке, освојивши треће мјесто у регуларном дијелу Првенства БиХ те игравши полуфинале плаy-оффа Првенства БиХ, као и финале Купа Републике Српске, Управа Клуба одлучила је да клуб остаје посвећен свом првобитном циљу – промоцији кошарке и спорта, као и развоју и афирмацији младих кошаркаша и кошаркашица. Мисија Клуба остаје креирање оптималних услова за развој омладинских категорија. Зато ће КК “Будућност Пролаб” у наредној 2023/2024. сезони наступати у Првој лиги Републике Српске, у којој ће знатно већи простор за играње и кошаркашки развој добити млади кошаркаши, уз ангажирање неколицине искуснијих играча. Први тим КК “Будућност” у Првој лиги РС наступаће под именом новог главног спонзора – КК “Будућност Профy” Бијељина”, саопштено је из Будућности као и то да је договорена сарадња са сарајевском Босном у којој ће млади играчи из Будућности добијати прилику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана