Брејк Мајамија у Бостону, Батлер игра кошарку каријере

ГС
Foto: УСА Тудеј

БАЊАЛУКА - Феноменални Џими убацио 35 поена у "ТД Гардену", 20 у другом полувремену, Хит дао 46 у 3/4 - за вођство у финалу Истока

Кошаркаши Мајамија настављају да бриљирају у доигравању. Екипа која је регуларни дио сезоне завршила на осмој позицији повела је у финалу плеј-офа источне конференције против Бостона "брејком" у Масачусетсу - 123:116.

Још једном је апсолутно прва виолина екипе Ерика Сполстре био незадрживи Џими Батлер који је плесао у "ТД Гардену", Селтиксима испоручио 35 поена и донио свом тиму прво славље у окршају са Тејтумом и дружином.

Џими је овај пут "кликнуо" у другом полувремену, као и читава екипа са Флориде која је у трећој дионици убацила рекорд франшизе када је ријеч о поенима у једној четвртини у доигравању - Мајами је затрпао кош ривала са чак 46 поена у том периоду!

Селтикси, који су на полувремену имали девет поена предности, били су нокаутирани - потпуно немоћни да преокрену ситуацију у своју корист послије фуриозног удара Хита.

Џими је наравно био предводник тог ураганског нападачког таласа, саиграчи су осјетили да је ово његово вече и "хранили" га лоптама а он је савршено знао како да их смјести кроз обруч.

Батлер је послије меча истакао тимску игру као највећи квалитет екипе и наравно повјерење које саиграчи имају у њега.

"Играм на изузетном нивоу јер ми саиграчи омогућавају да играм тако. Не лимитирају моју игру, вјерују ми и дају ми лопту, мислим да је то нешто што сваки играч жели", рекао је Батлер послије побједе".

Са друге стране подбацио је Џејсон Тејтум.

Лидер Селтикса можда јесте уништио Филаделфију у полуфиналу, можда је и овај пут донио свом тиму 30 поена против Мајамија, али га није било нигдје у посљедњој дионици - фрапантно звучи податак да није упутио ниједан шут у 4/4?!

Та чињеница је скупо коштала Бостон, који је морао да се ослања на Брогдона и Брауна "у одсуству" свог ударног нападачког адута, али Мајами је до тада већ био одмакао, преноси Б92.

Код гостију, осим Батлера, Адебајо је предњачио нападачки са 20 поена док су чак четворица играча донела по 15 поена - Винсент, Струс, Лаури и Мартин.

У редовима пораженог тима Браун је био други најефикаснији са 22 поена, Брогдон је додао 19, Смарт 13...

Наредни меч је за два дана на истом мјесту.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана