Брајс Џонс организоваће игру Игокее: Екипа жељна успјеха

Дарко Драгичевић
Foto: Г.С.

ЛАКТАШИ - Плејмејкер Брајс Џонс ће у новој сезони да организује игру Игокее. Након двије године овај кошаркаш наступаће поново у регионалној АБА лиги.

 Кошаркаше Игокее у новој сезони очекују бројна искушења. Екипа ће да наступа у ФИБА Лиги шампиона, АБА лиги те првенству и Купу БиХ. Тим је доживио бројне промјене, а један од играча од којих се очекује да преузму улогу лидера свакако је и Џонс.   

Након што је одиграо одличне сезоне у Борцу из Чачка и ФМП, играо је у Француској и Румунији и сада се враћа у АБА лигу.  
- Први утисци о клубу су одлични. Екипа ме је добро прихватила, одлична је атмосфера од старта. Мислим да је ово група момака која има добар карактер и жељна је успјеха на свим пољима. Осјећам добру енергију и видјећу гдје ће нас то довести. Клуб има све услове за рад тако да ћу се брзо привикнути на њих. Од екипе очекујем да се такмичи на високом нивоу, да играмо борбено, да напредујемо из меча у меч и да покушамо да побјеђујемо што је више могуће. Не плашим се изазова и улоге у тиму - рекао је одлични плејмејкер.  

Џонс је већ сарађивао са тренером Ненадом Стефановићем који је преузео екипу на старту сезоне. Њих двојица су успјешно сарађивали у екипи ФМП Железника и тада је кошаркаш пружио  неке веома добре партије којима се изборио за квалитетне уговоре.  
  
- Осјећам се комфорно у његовом стилу игре. Одговара ми и како води екипу. Имао је повјерење у мене током прошле сарадње и то је један од разлога зашто сам дошао у Игокеу како бисмо наставили с успјесима. Видјећемо гдје ће нас то довести ове године - додао је нови члан Игокее.  

У протекле двије сезоне Џонс је играо у Француској за Лимож као и за румунски Клуж. Ипак истиче да је за њега регионална АБА лига и даље веома тешка и да доноси много изненађења.  

- АБА лига је и даље једна од најбољих у којима сам играо.   

Изузетно квалитетни клубови, прилично изједначеног квалитета. Драго ми је што сам се вратио на ове паркете.   
Практично се осјећам као да сам се вратио кући и једва чекам да почне  такмичење које ми је недостајало - додао је плејмејкер који ће имати велики изазов.  

Лига шампиона  

Игокеу очекује и такмичење у ФИБА Лиги шампиона, гдје ће ривали бити израелски Холон, Вирцбург и Нантер.  

- Виши ниво такмичења са много талентованијих и јаких клубова. То ће за мене да буде нови наступ у европским куповима тако да ће ми бити додатни мотив да се покажем. Узбуђен сам и вјерујем да ћемо имати шта да покажемо и у тој конкуренцији - додао је Џонс.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана