Бостон у великом финалу НБА лиге

Аваз
Foto: Taнјуг/АП

Кошаркаши Бостон Селтикса су први велики финалисти НБА лиге, након што су у четвртој узастопној утакмици против Индијана Пејсерса уписали побједу.

Резултат четврте утакмице је гласио 102:105 за екипу из Масачусетса.

Индијана поново није имала среће или искуства да задржи предност коју су имали у посљедњој дионици. Наиме, они су повели чак и девет разлике, али ова изразито млада екипа није успјела задржати своје ривале на тој удаљености.

Енергични напади су спласнули у једном тренутку и то их је коштало прве побједе у овој плеј-оф серији.

Искусна екипа Бостона је то дочекала широм отворених руку и заказала свој повратак у НБА финале први пут од 2022. године, када су поражени од Голден Стејт Вориорса (4:2). 

Било је и "ватре" због нервозе центра Пејсерса. Мајлс Тарнер бацио је Вајта на земљу, а Браун, који је проглашен за МВП играча серије, ухватио је Тарнера за раме, а Тарнер је онда одгурнуо Брауна.

До побједе их, већ и стандардно, водио двојац Џејлен Браун - Џејсон Тејтум. 

Браун је сусрет завршио с 29 поена и шест скокова, док је Тејтум уписао 26 уз 13 ухваћених скокова и осам асистенција. Џру Холидеј и Дерик Вајт су додали 17, односно 16 поена.

С друге стране, поново је бриљирао Ендрју Нембхард, који је, у изостанку прве звијезде тима Тајриса Халибуртона, забиљежио 24 поена и десет асистенција. 

Бостон у великом финалу чека бољег из дуела Далас Маверикса и Минесота Тимбервулвса, а противника би могли сазнати ускоро, с обзиром да Далас има предност од 3:0 у побједама, пише Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана