Бoриша Симанић: Пет дана нисам знао за себе

ГС
Бoриша Симанић: Пет дана нисам знао за себе

БЕОГРАД - Српски кошаркашки репрезентативац Бориша Симанић био је један од учесника Свјетског првенства у Манили. Нажалост, само до утакмице са Јужним Суданом када је задобио кобан ударац по његово здравље, због чега је изгубио бубрег. Од тог момента, па све до посљедњег дана боравка српске делегације на Филипинима, Симанић је провео у болници гдје је два пута оперисан, а био је и животно угрожен.

Симанић је у изјави за Радио Београд све обрадовао радосним вијестима о свом тренутном здравственом стању – каже да је оно из дана у дан боље.

-Одлично сам стварно! У почетку је било баш незгодно. Из дана у дан је све боље. Почео сам и да ходам и да једем, тако да се надам убрзаном опоравку – истакао је Симанић.

Симанић је током елиминационе фазе Мундобаскета био велики извор мотивације изабраницима селектора Светислава Пешића. Објаснио је како је изгледала комуникација са тимом и када се десио први контакт након буђења из анестезије.

-Пошто сам имао две операције, практично пет дана нисам знао за себе. Нисам имао ни телефон. Када сам првом приликом успео физички да дођем до мобилног, послао сам им поруку и то их је стварно много морално подигло. И мени су значиле те њихове победе, тако да смо се на тај начин међусобно допуњавали. Пратио сам их преко мобилне апликације - уз осмијех је рекао крилни центар репрезентације Србије.

На питање да ли постоје назнаке о његовом евентуалном повратку на паркет, оптимистично је одговорио:

-За сада не знам много. Наравно, могуће је да опет заиграм. Знам само да три месеца не смем ништа да радим. После тога треба да се бубрег… (дубоки уздах, па наставља)... Очекују ме анализе под физичким напором и онда ћемо све знати после тога - закључио је Бориша Симанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана