Бориша Симанић хитно оперисан због ударца у бубрег, завршио учешће на Мундобаскету

ГС
Бориша Симанић хитно оперисан због ударца у бубрег, завршио учешће на Мундобаскету

Лоше вијести из табора репрезентације Србије - крилни центар Бориша Симанић подвргнут је хитној операцији због ударца у предјелу бубрега који је задобио на утакмици са Јужним Суданом.

Операција је прошла без проблема, Симанић се осјећа добро, али је, нажалост, завршено његово учешће на Свјетском првенству, пише Курир.

У једном дуелу испод коша Србије, на око минут и по прије краја утакмице, Боришу је крилни играч ривала Нуни Омот снажно погодио лактом у предјелу бубрега. Процјена судија, чак и након гледања поновног снимка, била је да приликом ударца није било намере, али Симанић због болова није могао да настави меч.

Одмах по изласку из игре, кошаркаш Србије упућен је на ургентно одјељење болнице у Манили, гдје је прво задржан на испитивању, да би у току ноћи под надзором доктора репрезентације Србије др Драгана Радовановића и оперисан. Бориша се осјећа добро, бубрег и све функције су сачуване, али је након операције завршио своје учешће на Свјетском првенству.

Кошаркашки савез Србије саопштио је са сви репрезентативци, чланови стручног штаба и делегације Србије желе Бориши Симанићу брз и успјешан опоравак. Симанић се добрим играма у Сарагоси наметнуо селектору Светиславу Пешићу, а након припрема и пријатељских утакмица изборио је мјесто међу 12 играча за Мундобаскет.

Ово је његово прво велико такмичење, које се, нажалост, за њега завршило прије времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана