Борис Јокановић, тренер јуниора Игокее: Имамо обавезу добрих резултата

Милан Зубовић
Борис Јокановић, тренер јуниора Игокее: Имамо обавезу добрих резултата

ЛАКТАШИ - Пролазак на завршни турнир јуниорске АБА лиге млади кошаркаши Игокее тражиће данас и сутра на свом терену против Задра, односно Крке.

Данашња утакмица на распореду је од 14 часова и чета тренера Бориса Јокановића у њу улази без калкулација и с великом жељом да упише тријумф те настави праксу добрих игара посљедњих сезона. Јокановић је свјестан тежине сусрета и позива на максимални опрез јер зна да младе екипе могу лако изгубити фокус.

- Играћемо против добрих екипа, јер смо гледали неколико њихових пријашњих утакмица као и међусобну коју су играли јуче. Такмичење започињемо са никад млађим тимом и имамо микс кадета и оних мало старијих. Идемо да дамо свој максимум у овом тренутку, након што смо изашли из неког периода у којем су нас мучиле повреде. Сада смо здрави, идемо утакмицу по утакмицу, мислимо само о Задру док ћемо о Крки да размишљамо након првог меча - изјавио је Јокановић за “Глас Српске”.

Екипа ће бити појачана плејмејкером Огњеном Станковићем који биљежи минуте у сениорском саставу Игокее па би требало да донесе искуство и превагу на терену.

- Добар резултат из протеклог периода обавезује нас да наставимо истим путем мада требало би имати на уму да је ово сасвим други тим у односу на прошли. Станковић је с нама, одрадио је два тренинга и вјерујем да ћемо имати велике користи од њега. Екипа је базирана на момцима рођеним 2006. и 2007. године тако да смо доста “зелени”. Ипак, екипа је доста талентована, али јој треба времена да напредује. Управо тај напредак је главни циљ тима јер желимо да промовишемо играче у сениорску екипу. Нема посебног резултатског притиска, али идемо по побједе - истакао је Јокановић.

Њему ће ово бити први самостални наступ на јуниорском турниру, а екипу су прије њега с доста успјеха водили Жарко Милаковић, Александар Ћикић и Слободан Кецман који су стизали до трећег мјеста.

- Истина је да сам први пут у тој улози, али она ми није нимало непозната јер сам с претходним тренерима блиско сарађивао тако да сам упознат са свим стварима које нас очекују. Знам како све иде, нема оптерећења и једва чекам да почну утакмице - закључио је Јокановић.

Ф8 у Дубаију?

Завршни турнир требало би да буде одигран у форми Фајнал фора тако да би наступ на њему изборили само првопласирани тимови из четири групе. Међутим, постоји приједлог који ће скоро сигурно бити усвојен и да буде игран Фајнал ејт. На њему би наступиле прве четири екипе из сваке групе, као и три најбоље пласиране док би осми учесник био Дубаи који би у том случају био домаћин завршног турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана