Борис Драгојевић, кошаркаш Борца, за “Глас Српске”: Задовољни смо, али не и безбрижни

Милан Зубовић
Foto: ККПРОМО

БАЊАЛУКА - Трећу побједу заредом у Лиги БиХ којом су задржали максималан учинак ове сезоне кошаркаши Борца уписали су у Доњем Вакуфу код Прома резултатом 75:53.

То је уједно била прва гостујућа побједа Бањалучана који су били лишени помоћи Амсала Делалића, Срђана Гаврића, Срђана Бошковића, Теодора Симића и Џозефа Плезента, али су од самог почетка наметнули свој стил игре, контролисали резултат током свих 40 минута и на крају дошли до лаке побједе. Сјајну партију пружио је Борис Драгојевић с 15 поена, а бољи од њега били су Кристијан Атељевић са 18 и Џерод Вест с 30 поена.

- Прије свега, добро смо играли у одбрани и трећи пут заредом примили смо мање од 60 поена што је врхунска ствар и знак да смо све одрадили како треба. Промо је добра екипа која је у стању да свим екипама убаци по 90 поена када се разигра, али смо зауставили њихове примарне нападачке идеје. С друге стране, од почетка смо кренули агресивно, наметнули свој ритам, били смо добри у нападу, нарочито у другом полувремену и наша побједа ниједног тренутка није била спорна - изјавио је Драгојевић за “Глас Српске”.

Током љета “црвено-плави” су драстично промијенили тим, а до сада су уписали три побједе у Лиги БиХ, док у АБА 2 лиги имају скор 1-1.

- Резултати су сјајни на почетку сезоне и тај једини пораз сплет је несрећних околности јер смо га доживјели у посљедњим секундама. И поред тога, можемо бити задовољни, али не смијемо бити уљуљкани већ морамо наставити са добрим радом да будемо још бољи. Показујемо добру енергију и играмо добру одбрану док нас чека сусрет са Широким који ће бити прави тест да видимо колико смо напредовали - навео је Драгојевић.

Момак из Бањалуке који покрива позицију бек шутера водио је битке с Кифером Пантером, братом члана Партизана Кевина Пантера.

- Мало по покретима подсјећа на брата, али није на том нивоу. Млађи је од Кевина и можда једног дана и он заигра у Евролиги - кроз осмијех је рекао Драгојевић.

Резултати

Славија је уписала трећи пораз иако је на полувремену водила против Леотара који је на крају славио са 80:85, док је трећи неуспјех ове сезоне уписала и Младост која је поражена код Спарса са 92:99. Резултати: Орловик - Босна 99:92. Широки - Приједор Спартак, Посушје - Слобода (играно синоћ). Пласман: 1. Борац 3-0, 2. Орловик 3-0, 3. Босна 2-1, 4. Спарс 2-1, 5. Леотар 2-1, 6. Слобода 2-0, 7. Промо 1-2, 8. Широки 1-1, 9. Младост 0-3, 10. Славија 0-3, 11. Приједор Спартак 0-2, 12. Посушје 0-2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана