Борис Драгојевић: Борићемо се за прво мјесто

Милан Зубовић
Борис Драгојевић: Борићемо се за прво мјесто

ЧАЈЕТИНА - Млади плејмејкер Борца Борис Драгојевић био је пресрећан након друге побједе свог тима у АБА 2 лиги. “Црвено-плави” су надиграли Златибор на гостовању резултатом 93:90, након продужетка у другом колу и засјели на прво мјесто табеле групе Д.

Ипак, мало је недостајало да бањалучка екипа изгуби готово добијену утакмицу и прешла је пут од сјаја до очаја и назад. Екипа Марка Шћекића била је у вођству током највећег дијела утакмице, у једном тренутку имала и 19 поена разлике које је просула у посљедњој четвртини те је мало недостајало да упише пораз.

- Сјајно смо отворили утакмицу поготово у нападачком дијелу гдје смо убацили 26 поена у првој четвртини, односно 51 за полувријеме. У другом кварталу успјели смо да успоримо игру противника, који важи за нападачки тим и спустимо на мали број поена па смо на велики одмор отишли са 14 поена предности. Наставили смо добро у трећој четвртини, али смо стали када је њихов тренер зарадио искључење. То нас је пореметило па су они истопили предност, чак и повели. Срећом, сабрали смо се на вријеме, извукли продужетак и славили - рекао је Драгојевић за “Глас Српске”.

Златибор је био у “дебелом минусу” током трећег периода када је његов тренер Страјин Недовић добио техничку грешку и одмах потом био искључен. Тада је домаћин почео много боље да игра и топи предност гостију. Могао је Златибор до тријумфа у самом финишу када је на истеку напада био фаулиран Марко Ковачевић приликом шута за три поена. На семафору је писало 80:81, а члан домаћег тима погодио је само треће слободно бацање које је донијело изједначење његовом тиму. Борац је имао три секунда да дође до побједе, али Тај Херис није био прецизан ван линије 6,75 метара. У додатних пет минута, “црвено-плави” су одиграли с много више концентрације и мирно дошли до тријумфа.

- Та слободна бацања било је тешко гледати. Молио сам бога да промаши два да бар играмо продужетак што се и остварило. Онда смо у пет додатних минута били бољи - навео је Драгојевић.

Након два кола Борац је први у групи и бориће се за прво мјесто.

- Боље од овога не може. Уписали смо двије важне побједе и то још у гостима, а ова над Златибором је баш битна. Након овога, реално гледајући можемо се борити за прво мјесто на табели мада знамо да ће бити веома тешко. Чека нас Босна у недјељу, а затим Шибенка у АБА 2 лиги па морамо задржати фокус у наредним мечевима - истакао је Драгојевић.

Топаловић

До побједе у Чајетини Борац су предводили Ђорђе Тополовић са 21. поеном, Тај Херис је убацио 19, Дарко Талић 16, Борис Драгојевић 11, а Вук Бошковић осам уз 12 скокова. Код домаћина предњачио је капитен Брано Ђукановић са 25 поена, док је Петар Вујачић убацио 17.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана