Борчев корак назад у борби за четвртфинале АБА 2

Милан Зубовић
Foto: ABA Liga

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Шокатан пораз претрпјели су кошаркаши Борца у 11. колу АБА 2 лиге. Бољи од њих на турниру у Широком Бријргу био је Пелистер са 73:72, и овим поразом бањалучки тим направио је корак назад у борби за мјесто у четвртфиналу другог по квалитету регионалног такмичења па су за пролазак међу осам најбољих потребне побједе у преостала два меча.

Борац је боље отворио утакмицу и повео са 5:0. Врло мали број поена виђен је на почетку меча и у шестом минуту било је 7:7, а потом и 11:7 за Пелистер.

Велики број изгубљених лопти у првих десет минута (шест на крају првог периода) игре бањалучког тима донијели су му заостатак од девет поена (21:12) у једном тренутку. Македонски тим боље је започео други период игре и био много бољи у шуту за три поена.

Ипак, "црвено-плави" се нису предавали и уз дроста осцилација у игри држали су прикључак за екипом из Битоља која је на велики одмор отишла са четири поена предности (40:36). Током првих 20 минута Борац је био изузетно слаб у шуту за три поена и био успјешан само три пута из 16 покушаја. 

Друга прича виђена на старту другог полувремена у које су играчи бањалучког тима ушли много енергичније него у уводне двије четвртине. Везали три тројке (двије убацио Вук Бошковић) и направили серију 15:2 током првих пет минута за 51:42 и повратак у вођство након прве четвртине.

Погодили су пет тројки из девет покушаја и са девет поена предности кренули у посљедњи период (51:60) док су трећи добили са 24:11. 
Серијом 9:0 Пелистер је отворио посљедњи период и након два и по минута стигао до изједначења (60:60), што је прекинуо Санди Грубелич.

Бањалучани су вратили вођство на своју страну, али након неколико неискориштених напада нису Александар Костоски је убацио тројку на 39 секунди прије краја за 73:72. тренер Борца Зоран Кашћелан тражио је тајм аут након којег су његови играчи одмах изгубили лопту, али Даишон Најт није био прецизан па је Борцу остало довољно времена да организује напад. Ипак, Амсал Делалић није погодио тројку за побједу.

Због пете личне грешке Џерод Вест је напустио игру у 32. минуту, а до тада био је најбољи појединац своје екипе са 17 поена. Поен мање убацио је Делалић, а 14 је додао Радош Шешлија. 
Борац је наступио са само десет играча. Тренер Зоран Кашћелан није могао да рачуна на недавно пристигле Санија Чампару и Вука Бојанића док је Ђорђе Милошевиће био у саставу.

Деби у АБА 2 лиги имао је и млади бек Никола Шарић који је прекомандован из Академца (омладинског погона), мада није било Срђана Адамовића, Бориса Драгојевића, Филипа Радаковића, Кристијана Атељевића и Џозефа Плезента. 

Другу утакмицу на овом турниру Борац ће одиграти у сриједу од 15 часова против Хелиоса док ће сусрет 13. кола играти у петак од 21 сат против Сутјеске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана