Борац започиње наступ у новој сезони АБА 2 лиге: Шибенка први изазов

Милан Зубовић
Foto: КKБорац

СУБОТИЦА - Част да отворе први турнир АБА 2 лиге ове сезоне имаће кошаркаши Борца и Шибенке, данас од 15 часова.

Први пут Суботица ће бити домаћин турнира који ће трајати до петка, а Бањалучани ће први пут играти против Шибенке која дебитује у другом разреду регионалног такмичења. Прошле сезоне “црвено-плави” су одлично играли лигашки дио такмичења и завршили га на четвртом мјесту са девет побједа и четири пораза док су стали у осмини финала гдје је бољи био Широки. Помоћном тренеру Марку Шћекићу биће ово четврта сезона заредом како је с екипом учесник АБА 2 турнира.

- Имамо одређених информација о противничком тиму јер смо одгледали неколико њихових утакмица. Води их искусни Дамир Милачић док је екипа састављена од два Американца, неколико домаћих играча који имају искуство играња у вишем рангу те неколицине талентованих који траже своје мјесто на сцени. Сигурно је да ће отварање турнира донијети жестоку борбу па очекујем добру утакмицу и надам се нашој побједи - изјавио је Шћекић.

Заједно с првим тренером Зораном Кашћеланом имаће на располагању Амсала Делалића који је недавно стигао на позајмицу из Игокее, а како је прошле сезоне већ био у саставу биће му лако да се уклопи у систем рада.

- Амсал је поново с нама и биће нам огромно појачање за сезону пред нама. Ради се о одличном кошаркашу и још бољем момку који саиграче чини бољима, а уједно је и озбиљан кошгетер. Његов долазак нас је обрадовао, али с друге стране имамо одређених проблема с повредама појединих играча тако да ће они који буду играли морати да подигну фокус на виши ниво и достојно замијене другове из тима - нагласио је Шћекић.

Борац је сезону отворио побједом против Младости на свом терену у Лиги БиХ.

- То је био добар испит за нас пред почетак АБА 2 лиге и одлично је да смо почели с побједом. Она нам је дала самопоуздања након припремног периода и контролних утакмица које су ипак биле нешто сасвим друго - нагласио је Шћекић.

Другу утакмицу на турниру у Суботици Борац ће одиграти у четвртак против Подгорице, такође од 15 часова.

Прво коло

Утакмице првог кола биће игране током три дана, а у њима се састају, понедјељак: Борац - Шибенка (15), Војводина - Широки (18), ТФТ - Златибор (21). Уторак: Подгорица - Сутјеска, Спартак - Домжале (18), МЗТ - Цедевита јуниор (21). Сриједа: Шенчур - Пелистер (15).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана