Борац уз публику руши Босну

Милан Зубовић
Борац уз публику руши Босну

БАЊАЛУКА - Полуфиналне битке плеј-офа Лиге шест БиХ почињу у суботу од 19 часова када ће Борац угостити Босну, а Игокеа Широки.

Више пажње привлачи меч бањалучког и сарајевског тима који се боре за пролазак у финале што им аутоматски доноси пласман у АБА 2 лигу идуће сезоне. 

"Црвено-плави" су добили "студенте! оба пута у Лиги шест, али су изгубили у лигашком дијелу такмичења. У табору Борца с нестрпљењем ишчекују овај сусрет који има велику важност те стога позивају публику да им да вјетар у леђа. 

- Моји момци имаће велику жељу да побиједи и утакмица ће бити празник кошарке у Бањалуци. Другу сезону заредом у најужем смо кругу тимова који се боре за сами врх тако да позивам све љубитеље кошарке и навијаче да нам помогну када је најбитније - навео је тренер Борца Зоран Кашћелан. 

Потом је наставио. 

- Очекује нас велики изазов док смо ми у одличном ритму што показују наши резултати и морам да кажем да су момци фантастични у посљедња два мјесеца од када је кренуло такмичење у Лиги шест. Пружамо партије које су можда и изнад очекивања. Момци сазријевају, добили смо квалитет више и као тим дјелујемо добро. Мањака квалитета и искуства надомјешћујемо са енергијом и борбеношћу - поручио је Кашћелан. 

Према његовим ријечиам обје екипе имају своје предности. 

- Знамо да ће први дуел бити изузетно тежак и поред тога што смо домаћини. Сматрам да у полуфианлној серији имамо подједнаке шансе за пролазак. Наша младост и енергија нам је донијла све ове побједе и то је наша предност у односу на гостујући тим који има знатно искуснију екипу и прави такмичарски тим. Доказали су то освајањем Купа БиХ. Славили смо два пута против њих у Лиги шест, али нећемо заборавити да су нас лако добили оба пута у лигашком дијелу такмичења. Утакмица има додатну тежину због проласка у финале у АБА 2 лигу и биће оптерећење, али од момака захтијевам да имамо исти приступ као  до сада те да будемо смирени у одређној фази утакмице - рекао је Кашћелан. 

Центар Радош Шешлија водиће велике битке под кошевима са противничким играчима. 

- Добро се познајемо са Босном, добили смо их два пута као и они нас тако да не верујем да ће бити неких тактичких изненанђења. Одлучиваће нијансе и неки детаљи. Они су преискусна екипа што бих апострофирао као њихову највећжу предност у однсоу на нас. Нашу предност видим у домаћем терену - изјавио је Шешлија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана