Борац у “Борику” нишани финале

Милан Зубовић
Борац у “Борику” нишани финале

БАЊАЛУКА - Сјајну прилику да се домогну финала плеј-офа Лиге БиХ кошаркаши Борца имаће вечерас од 19 часова, када ће на свом терену угостити Широки.

Бањалучани су добили први сусрет на гостовању у Широком Бријегу па су сада силно мотивисани да потврде тај брејк те се домогну финалне серије. Уједно, “црвено-плави” желе да се реванширају Широкобријежанима за елиминацију у четвртфиналу АБА 2 лиге, а ове сезоне славили су на двије од шест утакмица. Капитен Срђан Гаврић свјестан је да са саиграчима има одличну прилику да игра само завршницу првенства.

- Иако утакмица носи посебан набој јер имамо сјајну прилику за финале, за њу се спремамо као и за сваку другу. Играли смо шест пута ове сезоне са њима и нема непознаница међу нама. Одлучиће финесе, једна лопта, већа мотивација, енергија, борба.... Морамо јако ући у утакмицу и опуштања не смије бити током свих 40 минута - истакао је Гаврић.

Занимљиво је да је Широки славио против Борца у три посљедња одмјеравања снага у Бањалуци.

- Јасно нам је да Широки долази са жељом да нас добије и избори мајсторицу на свом терену, али и ми смо спремни да им одговоримо. Адута за то има­, што смо показали слављем на њиховом терену. Ипак, не треба да много мислимо о тој побједи. Она мора да остане иза нас и да мислимо на наредни меч. Сви знамо да још ништа није готово. Добили су нас на три посљедње утакмице у “Борику”, али сам убијеђен да овај пут ми славимо - додао је Гаврић.

Сат прије њих своју другу утакмицу полуфинала започеће Будућност БН и Игокеа. Екипа из Александровца лако је изашла на крај са Бијељинцима у првом сусрету, али им је јасно да ће вечерас имати много тежи задатак у Бијељини. Сви учесници полуфиналне серије требало би да идуће сезоне играју у АБА лиги. Игокеу очекује наступ у елитном разреду, док би преостала три тима наступала у другом разреду регионалног такмичења.

Позив навијачима

Капитен се нада да ће бити доста навијача у дворани јер им треба подршка за остварење великог циља.

- Управа је предузела кораке да окупи што већи број навијача чија би нам подршка јако много значила. Надамо се да ће атмосфера бити као када смо играли балон турнире АБА 2 лиге, када су они били наш шести играч. Позивамо навијаче да нам помогну да полуфинале завршимо на свом терену - рекао је Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана