Борац спреман за окршај са Игокеом: "Пред нама је велики изазов"

Милан Зубовић
Борац спреман за окршај са Игокеом: "Пред нама је велики изазов"

БАЊАЛУКА - Дерби утакмица другог кола Лиге шест БиХ биће одиграна сутра од 20 часова, а у њој ће кошаркаши Борца угостити Игокеу.

Биће то дуел вицешампиона и шампиона БиХ који су ове сезоне наступали у АБА 2 односно АБА лиги тако да је загарантована добра кошаркашка представа у "Борику". Такмичење у Лиги шест "црвено-плави" су отворили гостујућом побједом против Босне прије десетак дана што има је дало додатни елан за битке које их очекује у овом дијелу првенства. Тренер Зоран Кашћелан и даље не може да рачуна на Сандија Грубелича и Теодора Симића што му прави проблеме пред припрему утакмице. 

- Пред нама је велики изазов јер играмо против екипе која игра виши ранг такмичења као и Лигу шампиона. Задовољан сам начином на који смо отовирили Лигу шест и све екипе осим Игокее за циљ ће имати пласман у АБА 2 лигу док је Широки то успио током сезоне освајањем првог мјеста. Драго ми је да смо у Сарајеву одиграли добру утакмицу и то је позивница за навијаче да дођу у што већем броју. Игокеа је фаворит када је у питању само такмичење, а не ова утакмица, али сматрам да је завршни турнир Купа БиХ у Сарајеву показао да није разлика у квалитету између екипа АБА лиге и екипа која су из Лиге БиХ што је Босна показала - рекао је Кашћелан. 

Прије двије године његов тим побиједио је Игокеу у шестом колу Лиге шест док су поражени у све три утакмице финала плеј-офа прошле сезоне мада су поштено намучили фаворита. 

- Имали смо добрих утакмица са Игокеом у којима нас је красила велика енергија што мора да и сада буде. Лига је дугачка, имамо девет утакмица до краја прије плеј-офа и циљ нам је да се нађемо међу четири екипе које ће разигравати за титулу првака. Мислим да смо сада у добром стању и поред пехова којих смо имали током сезоне те се надамо и вјетру у леђа са трибина - додао је Кашћелан. 

Призано је да је екипи погодовала пауза од десетак дана након меча са Босном док послије сусрета са Игокеом неће имати много времена за одмор јер за викенд иду на ноге Младости у Мркоњић Град. 

- Лично бих волио да имамо стандардан ритам, али то је немогуће. Када смо играли АБА 2 лигу календар такмичења је толико напоран да се не може периодизација правити на начин на који желимо, али адаптирамо се. Неколико играча се враћа из повреда тако да је њима више годило више тренига - изјавио је Кашћелан. 

Сани Чампара недавно је појачао редове Борца и вјерује да би могли доћи до друге побједе у овом дијелу такмичења. 

- За нас је било јако битно да смо Лигу шест почели побједом и то против Босне која је имала одличну сезону и то нам је вјетар у леђа за даље мечеве. И поред побједе, искрено  мислим да смо могли и много боље да одиграмо мада има много ствари које требамо поправити и грешака које требамо смањити. Све у свему побједи се не гледа у зубе. Игокеа игра плеј-офа АБА лиге и биће фаворит, али само на папиру што морају да покажу и на терену. Добро смо тренирали од прошле утакмице и спремни смо за меч. Надамо се што већој подршци - навео је Чампара. 

Улазнице

Улазница за утакмицу Борца и Игокее важиће и за утакмицу Академца и Јахорина. Реванш меч полуфинала плеј-офа Прве лиге Републике Српске на распореду је у недјељу од 20.30 часова. Екипа са Пала води са 1:0 у серији која се игра на два добијена сусрета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана