Борац пропустио шансу у финишу

Д.Д.
Борац пропустио шансу у финишу

ДОМЖАЛЕ - Кошаркаши Борца пропустили су велику шансу у четвртфиналу друге АБА лиге. Бањалучани су успјели да се врате из великог резултатског минуса у посљедњој четвртини, али је на крају пресудило искуство и ширина играчког кадра Широког који је славио 80:72.


Сјајно су Бањалучани кренули у четвртинални меч. Екипа Зорана Кашћелана повела је 12:2 а затим су Широкобријежани преузели игру и успјели да ухвате прикључак добрим шутом за три поена. Изненадили су Борац играчи из другог плана који су донијели велику енергију ривалу, који су погађали тројке. Друга петорка је донијела предност.

Након неспортске личне грешке Теодору Симићу у финишу друге четвртине успјели су Херцеговци да направе нову серију и од резултата 28:28 стигли су до предности 43:36 којом се отишло на одмор.

Чинило се да је Широки на прагу побједе када је осам минута прије краја имао велики плус 14 (69:55). Међутим Бањалучани се нису предавали, услиједила је сјајна серија 17:0 којом су успјели да пређу у вођство 72:69 тројком Александра Ланговића.

Ипак тренер Иван Велић је узео тајм аут и у тим тренуцима прорадио је Дешон Најт који је својим поенима иницирао нови преокрет. Бањалучани нису успјели да реализују нападе, превише су журили и правили грешке што је искусни ривал искористио.

Иве Иванов је био најефикаснији са 18 поена у Широком док је Дује Брала додао 15. У пораженом тиму Душан Танасковић је имао 19, док је Александар Ланговић убацио 16. Широки у полуфиналу игра против Хелиоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана