Борац игра против Широког у деветом колу АБА 2 лиге

М. З.
Борац игра против Широког у деветом колу АБА 2 лиге

НОВИ САД - Кошаркаши Борца данас од 15 часова одмјериће снаге са Широким у деветом колу АБА 2 лиге. Биће то трећи сусрет Бањалучана и Широкобријежана ове сезоне, а у претходна два славио је тим из Херцеговине па се “црвено-плави” надају трећој срећи.

- Широки нам је добро познат противник из Лиге БиХ и играли смо прије петнаестак дана против њега. Наша екипа је доста промијењена у односу на прошлу сезону, али смо показали да се можемо носити са свим ривалима из врха АБА 2 лиге. Очекујем тешку утакмицу, прије свега физички, јер ће бити велика битка током свих 40 минута. Дефанзивно морамо добро одговорити и подићи енергију у одбрани те зауставити њихова два најбоља играча Мартина Јунаковића и Закарија Натала. Нападачки смо доста добри, али одбрана ће донијети побједу и морамо је “утегнути” - рекао је члан Борца Вук Бошковић за “Глас Српске”.

У првој утакмици турнира у Новом Саду Борац је поражен од Златибора (79:81) поенима Јана Ребеца у посљедњим секундама, тако да има скор 3-5, док је Широки на 7-1, баш као и Златибор. Послије сусрета са Широким играће против Цедевите јуниор у суботу од 15 часова.

- Имали смо шансу да славимо против Златибора, али смо је испустили. Одлучујуће поене убацио је наш виши члан па нам је било теже због тога, али шта је, ту је. Треба да се опоравимо и гурамо даље. Било па прошло. Спремни смо да упишемо побједу и нека буде трећа срећа - навео је Бошковић који је са 22 поена био најефикаснији члан Борца на мечу против Златибора.

Борац ће играти финале Купа Републике Српске против Леотара, а утакмица ће бити одиграна 14. фебруара у Требињу. Побједник ће стећи право наступа на завршном турниру Купа БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана